Strømkunder i villrede

Det er bare annenhver nordmann som vet hvor mye det er å spare på å bytte strømleverandør.

Det er bare annenhver nordmann som vet hvor mye det er å spare på å bytte strømleverandør. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

1 av 2 nordmenn vet ikke hvor mye de kan spare på å bytte strømleverandør.

DEL

(Siste) Det viser en undersøkelse Norstat har utført på vegne av Agva Kraft. Det til tross for at det fortsatt er tusenlapper å spare før kulda setter inn. 

Lave strømpriser og lite oppmerksomhet i media har ført til at stadig er færre som bytter strømleverandør, selv om Forbrukerrådet oppgir at det er tusenlapper å spare. Undersøkelsen viser at bare annen hver nordmann vet hvor mye de kan spare på å bytte strømleverandør.

– Når vi vet at en vanlig husholdning med forbruk på rundt 20 000 kWh kan spare mer enn 4.000 kroner i året på å bytte, er det urovekkende at halvparten av befolkningen ikke vet hvor mye penger de kan spare. Det sier administrerende direktør Finn Erik Arctander i Agva Kraft.

Forbrukerrådet opprettet tidligere i år Strømpris.no, en tjeneste som forteller forbrukerne hvilket selskap som tilbyr de beste prisene der man bor. Det er bare 2 av 10 nordmenn som kjenner til tjenesten.

– Det at så få kjenner til Strømpris.no gjør at det er få som finner de beste avtalene, og at flere bruker unødvendig mye på strøm, sier Arctander.

Et positivt funn i undersøkelsen er imidlertid at 7 av 10 nordmenn tror det tar en time eller mindre å bytte strømleverandør. (ANB)

Artikkeltags