Gå til sidens hovedinnhold

Handlelisten du trenger når du skal male

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en god del annet enn maling, grunning og rull som bør stå på handlelisten når du skal male. Her er huskelisten over hva du bør kjøpe i tillegg.

(Siste)

Det er kjedelig å stå klar med malerullen i hånden, og finne ut at du mangler flere viktige ting for å kunne gjennomføre malejobben skikkelig. Derfor er det lurt med en liten huskeliste over de viktigste tingene du trenger – i tillegg til maling, grunning, rull og vaskemiddel.

Sjekk hva du har liggende i boden, før du skriver en handleliste med det du mangler. Så kan du gå i butikken. Her er det du trenger:

1. Arbeidshansker

Gode arbeidshansker, eventuelt engangshansker, kommer alltid godt med. Da unngår du søl, skriverifi.no.

2. Mikrofiberkluter

Når du først er vant med mikrofiberklut, vil du ikke gå tilbake til noe annet. Gode mikrofiberkluter er nemlig gull verdt. De kommer godt med når du skal gjøre rent, eller når du skal fjerne slipestøvet.

3. Flere pensler

Trodde du at det holdt med én malerull? Det beste resultatet får du uten tvil om du også har gode pensler til blant annet å male langs kanter og i hjørner. Du trenger også en fordriver for å etterstryke etter rullen, slik at det ikke blir synlig rullestruktur.

Saken fortsetter under bildet.

4. Maskeringstape

De aller fleste er godt kjent med maskeringstape og hvorfor vi bruker det. Men husk på at det finnes ulike maskeringstaper beregnet for ulike underlag, så velg den som passer jobben.

5. Engangswipes

Litt søl, både på deg selv og andre flater, er uunngåelig når du maler. Og det er smart å fjerne sølet med en gang. Oppussingswipes som fjerner maling, fett og olje er et «must».

6. Dekkefilt

Bruker du fremdeles gammel plast eller avispapir til å dekke gulvet når du maler? Kjøp deg heller en rull dekkefilt. Malingen trekker ned i filten og plastlaget under sørger for at ingenting kommer gjennom. Og dekkefilten kan brukes om igjen mange ganger.

7. Rørepinne

Rørepinnen er en liten detalj det er lett å glemme. Men den er viktig, og trengs for å fordele bunnfall og pigmenter skikkelig. Den sikrer rett og slett et bedre sluttresultat, så skriv det opp!

Saken fortsetter under bildet.

8. Forlengerskaft

Skal du male en hvilken som helst flate av litt størrelse, er forlengerskaft et må-ha-verktøy. Du får malt mer av gangen, du blir mindre sliten, du når opp til steder du ellers ikke ville gjort, det er ergonomisk bra og jobben går mye fortere. Basta!

9. Boksåpner

Enda en liten detalj som er fort gjort å glemme. En ordentlig boksåpner sørger for at du ikke bulker malingsspannet, du får lokket enkelt opp og du får lukket det igjen uten problemer.

10. Slipepapir/slipekloss

For å sørge for bedre vedheft for malingen, bør underlaget slipes lett. Derfor bør slipepapir eller slipekloss alltid stå på handlelisten. (ANB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.