Eskoleia-bygget snart utsolgt

FLYTTET INN: Åtte av ti leiligheter i Eskoleia-bygget er revet vekk. Markus Helgesen (21) og kjæresten leier den ende endeleiligheten av en ung kjøper. Paret trives godt i et miljø med yngre folk.

FLYTTET INN: Åtte av ti leiligheter i Eskoleia-bygget er revet vekk. Markus Helgesen (21) og kjæresten leier den ende endeleiligheten av en ung kjøper. Paret trives godt i et miljø med yngre folk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: – Det er tydelig at vi traff et marked, sier Jørgen Bøhn i utbyggerselskapet Eiger TE. Unge førstegangskjøpere har strømmet til.

DEL

Det tidligere administrasjonsbygget til Eskoleia i Lensmann Jahnsens veg er ikke til å kjenne igjen. Reisverk, konstruksjon og tak er det samme, mens resten er totalt bygget om.

Nå inneholder eiendommen ti toroms leiligheter over to plan. Den første av leilighetene ble solgt i slutten av juni – nå er åtte av ti leiligheter solgt og overlevert.

– Det er tydelig at vi traff et marked med små selveierleiligheter til en gunstig pris. Alle er solgt til mellom 1,3 og 1,6 millioner kroner, forteller Jørgen Bøhn i Eiger TE.

Unge innflyttere

Bøhn hadde regnet med at studentene ville kaste seg over leilighetene på 45 kvadratmeter, men det har ikke skjedd. I stedet er kjøperne unge mennesker som er nyansatt i etablerte Kongsvinger-bedrifter. 

De kommer fra hele Norge – blant annet Bergen, Sørlandet og Hallingdal.

– Det er veldig morsomt å selge til yngre som ønsker å etablere seg og jobbe i Kongsvinger. Dette er en gruppe kommunen ønsker å ta vare på, tror Bøhn.

Samme alder

Kun én av leilighetene er kjøpt som utleieleilighet. De sju andre kjøperne skal bo der selv. Flesteparten er enslige, men det finnes også par og en familie med barn.

Felles for alle er alderen:

– Alle kjøperne er født mellom 1985 og 1995, forteller Bøhn.

De to siste leilighetene i bygget ferdigstilles om få dager, og utbygger tror de kan bli solgt etter denne ukas visning. Allerede står det sju interesserte på lista.

– Kjøperne setter stor pris på at det ikke er noe fellesgjeld. De månedlige utgiftene er på mellom 500 og 600 kroner i felleskostnader. Det gir en annen frihet, sier Jørgen Bøhn.

SNART FULLT: Det tidligere administrasjonsbygget til Eskoleia ligger innerst i Lensmann Jahnsens veg. Her ferdigstilles de siste leilighetene på nederste plan.

SNART FULLT: Det tidligere administrasjonsbygget til Eskoleia ligger innerst i Lensmann Jahnsens veg. Her ferdigstilles de siste leilighetene på nederste plan.

– Perfekt for to

Flere har allerede flyttet inn i de splitter nye leilighetene. I den ene enden bor samboerne Markus Helgesen (21) og Julie Kjellemo (22) i en utleieleilighet.

Det unge paret har nå vært leietakere i tre uker, og den første tiden har gitt et godt inntrykk. 

– Veldig fint å flytte inn i noe som ser helt nytt ut. Størrelsen på rundt 50 kvadratmeter er perfekt for to, forteller Helgesen, som selv er oppvokst i Kongsvinger, og dermed er en av få lokale i bygget.

Leiligheten i det gamle Eskoleia-bygget er parets første hjem sammen.

– Vi trives godt her. Butikker og kjøpesenter ligger i nærheten – her er det bare å gå seg en tur om vi trenger noe, sier 21-åringen.

Neste høst vil det komme flere naboer på tomta. Utbyggerne i Eiger TE planlegger bygging av en tomannsbolig på mellom 50 og 60 kvadratmeter. Her vil prislappen ligge rundt to millioner kroner.

NYOPPUSSET: Slik ser det ut i stua til Markus og Julie.

NYOPPUSSET: Slik ser det ut i stua til Markus og Julie.

FERDIGE: Leilighetene på oversiden vender mot Eskoleia. Selskapet Eiger TE er utbygger og selger mens Romerikshus AS er markedsfører.

FERDIGE: Leilighetene på oversiden vender mot Eskoleia. Selskapet Eiger TE er utbygger og selger mens Romerikshus AS er markedsfører.

Artikkeltags