En bluesgutt og en lyriker har satt hverandre stevne, og denne søndagen er det slipp på cd'n «Med hånda på klinka». Det skjer på Skogvang på Trautskogen.

– Det blir spennende å se hvordan den blir tatt imot, sier Hans Ludvig Fredheim, som har skrevet de aller fleste av de 24 tekstene på kav odøling. Her er titler som «Blåfrøsin i cabriolet», «Kunsten å kleive ved» og «Klotmjølk og Fadervår».

Klotmjølk og aftenbønn

De fleste skrevet med bakgrunn i Hans Ludvigs egne minner fra barndommen. Som med klotmjølka og aftenbønnen hans bad:

«Gud bevare mor og far og sister mi, og led øss itte inn i fristelse, før rike er dett og makten og æren – og klotmjølka – i all evighet. Amen».

 

Her er finurlige og morsomme tekster, men mange med en sårhet i seg. Dermed passer de veldig godt sammen med bluestonene fra sambygdingen Arne Fjeld Rasmussen.

– Detta er itte akkurat noe å danse etter, det er mer slik «mindfulness», som det heter i våre dager, sier Hans Ludvig.

Det var lyd- og lysmann Ola Trøftmoen som etter å ha hørt de to hver for seg i mange anledninger, foreslo at de skulle gjøre noe sammen. Det har gått noen år, men nå er cd'n her.

 

– Vi har hatt det så trivelig når vi har holdt på med innspillingen. Nå håper vi folk vil like resultatet, sier multikulturisten.

Foruten konserten på Skogvang søndag, er det planer om konserter både på Filadelfia, i Garasjen i Austvatn, og i intimlokalet bak scenen i Milepelen. Og skulle du ikke få med deg disse, kan du oppleve de to på miniturné. Finn Knapper stiller med sin PV utenfor butikker og andre steder der folk ferdes en lørdag i mai.