2100 så forestillingen på Kongsvinger festning i juli. Arbeidet med neste sommers forestilling er allerede i gang, og nå leter arrangørene etter unge lokale dansere og skuespillere!

– Det blir samme manus, men vi begynner mesteparten av det kreative arbeidet på nytt som om det er en helt ny forestilling, forteller produsent Martin Høgberget, som lover en enda større og mer omfattende forestilling i 2022, i en pressemelding mandag formiddag.

Det betyr nye runder med audition for de største rollene og danserne i forestillingen.

Audition i Kongsvinger

Allerede 26. september blir det audition på Kongsvinger. De søker dansere med ulike, enten det er sportsdans, hiphop eller ballet, i tillegg skuespillere til rollene som ungdommene Klara og Vegard, og selveste Oberst Krebs. For flere av rollene er både skuespill, sang og dans viktig.

– Vi ønsker så mange forskjellige mennesker som mulig, som kan bidra til å gi forestillingen et preg vi kanskje ikke ville ha kommet på selv! Så om du ikke tenker at du nødvendigvis er denne rette for rollen, søk allikevel! er oppfordringen fra arrangørene.

Ønsker seg dansere

Spesielt dansere ønsker produksjonen å rette fokus på i neste års forestilling.

– Vi hadde en utrolig dyktig gjeng med dansere med oss i fjor, med en veldig variert bakgrunn. Neste sommer håper vi å kunne utvide danseensemblet, og lage enda større og kulere koreografier, står det videre i pressemeldingen.

Koreograf Marita Helen Hansen, som tidligere har jobbet med blant annet Kaptein Sabeltann, er også med på laget på neste års forestilling, og forteller at hun gleder seg til å forhåpentligvis slippe å ha danseundervisning via Zoom!

– At vi klarte å få på plass forestillingen i sommer med de koronabegrensninger som var i vår, er veldig gøy. Det tror jeg bare betyr at vi kan legge lista enda høyere for 2022-forestillingen, avslutter Martin Høgberget i pressemeldingen.

Påmelding til audition via nettsidene til Eventyrfestningen.