Her fikk vi alt fra den første, magiske snøen som svir på tunga, snøballkrig, småkrangling og dans til stjerner som lyser hvite langt der oppe på himmelen.

– Kongsvinger er en koselig by, sier Olga Etkalo og Alina Slavinska.

De to er dansere og koreografer fra Kharkiv og har flyktet fra krigen i Ukraina. Begge bor og arbeider i Kongsvinger, de er pedagoger ved Victory Dance. Julefortellingen «Da jeg var liten» er skrevet, produsert, koreografert og framført av dem selv.

Denne magiske onsdagen på Scene U forsvant de to voksne inn i to små jenter. Julefortellingen handler om alt det vi voksne kanskje har glemt.

Det var to forestillinger på Scene U onsdag kveld. Den ene hadde norsk dubbing og den andre var på ukrainsk. Vi så den ukrainske versjonen. Verbalt språk teller ikke i denne dansen.

Disse bildene er fra den ukrainske versjonen som ble vist på Scene U.

– Du så hvor sterkt det virker! Du så reaksjonen til de ukrainske barna da fikk se en forestilling på sitt eget språk, sa Natalyia Granerud fra Kongsvinger.

Hun og alle vi andre i salen fikk hver får lille julestjerne i hånda, alle de små stjernene hadde også en rolle i fortellingen.

Familiefortellingen og danseforestillingen inneholder lek, moro og småkranglig, slik det er når to småjenter leker sammen. Snøfall betyr også at det kan bli en ekte snøballkrig.

– Det gikk bra med begge forestillingene, nå skal vi slappe av! sa Olga og Alina. De hadde hatt to strake visninger i Scene U på rad. Alle barna fikk kose med dukkene Lille-Olga og Lille-Alina og gitt bort masse jule-klemmer.

Olga og Alina har kalt «Da jeg var liten» for «en historie for de små og dem av oss som ikke har glemt barnet i seg».

Masse høy og gjenkjennende latter fra de eldste i salen, kan bety dette faktisk også er helt sant.