Sendte SMS til kameratene: «Dere er påmeldt til StafettBirken 2018»

HUMØR: Jan Erik Saxerud priser den sosiale profilen på StafettBirken. Det styrker fellesskapet, mener han.

HUMØR: Jan Erik Saxerud priser den sosiale profilen på StafettBirken. Det styrker fellesskapet, mener han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ÅSNES: For et år siden sendte Torgeir Embretsen SMS til kameratene: «Dere er påmeldt til StafettBirken 2018». Det fikk dem ut på ski, og de er klare for å melde seg på til ny stafett i 2019.

DEL

Da Borge Torgeir Embretsen meldte på kameratene til StafettBirken, var det så mange som ville være med at de stilte to lag. Ingen av dem er skiløpere. Det var fotball som gjaldt, og kameratgjengen fra Flisa har holdt i hop og møtt hverandre til faste aktiviteter gjennom årene. Selv om de er spredt mellom Skjåk, Drammen, Skedsmo og Solør.

– Det motiverer til å komme seg ut og trene litt når du vet at du skal stille til dyst med gutta. Du vet at du skal opp den bakken, men å stille med startnummer på brystet er nytt. Dette har fått flere av oss ut på skiturer vi ellers ikke hadde tatt, sier Torgeir.

Han liker konseptet som er et lavterskeltilbud. Synes det er bra at det er mulig å delta i et velsmurt arrangement uten å være «blodtrent».

Jan Erik Saxerud har gjort mange treningsturer på ski etter han i fjor tok tak i eget liv. Han hadde slitt med vekt- og helseproblemer og fikk seg en skikkelig vekker da han 46 år gammel fikk blodpropp. Han endret dagene fra å «velte seg fra side til side på sofaen» til å trene jevnlig og legge om kostholdet.

  – Da jeg holdt på å stryke med, begynte hu'e å virke

– Klart det er moro å gå stafett med gutta. Det var fantastisk moro å være endel av sirkuset og oppleve dette sirkuset sammen med gutta. Det er en fin sosial setting og en styrking av fellesskapet. Vi er ingen store skiløpere, men flere gikk veldig bra, da, sier Jan Erik.

En som også er klar for neste år, med samme lag, er Tore Huuse Øwre.

– Det er jo ikke mer enn 7,5 kilometer, men langt nok når du åpner for hardt. Sånn er det vel når du får nummer på brystet. Jeg tenker vel at en lengre skitur hadde passet meg bedre, men jeg sier ikke at jeg skal gå over fjellet. At stafetten er flyttet til Birkebeineren skistadion, gjør at laget er sammen om dette på en annen måte. Det er tettere og mer stemningsfylt, sier Tore.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags