Har du EL-sykkel og ønsker å sykle Birken? I år kan du stille på startstreken med EL-sykkel i både Halvbirken 41 km med start på Pellestova og i Birkebeinerrittet 86 km fra Rena til Lillehammer.

– El-sykler er blitt vanlig og populært i alle aldersgrupper og vi ser at flere og flere kommer seg ut på tur og får fine opplevelser med sin EL-sykkel. Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve sykkelglede og ta del i Birken sykkelfestival lørdag 31. august, sier Eirik Torbjørnsen, daglig leder i Birken.

Arrangørene understreker at det i klassen EL-sykkel ikke er konkurranse og tiden vil ikke vises på resultatlister eller Live-tracker. Resultatlisten viser deltakerne som har fullført i alfabetisk rekkefølge og deltakerne får godkjent sin Birkendeltagelse.

– Det er ingen ladeservice eller mulighet for å bytte batteri langs løypa. Du bør derfor sørge for å velge en sykkel som har tilstrekkelig rekkevidde, samt at du eventuelt kan ha med ekstra batteri i sekken. Merk at gåpartiet i Djuposet etter 20 km, er ca. 500 m, bratt og med løse steiner. Her er det tungt å trille sykkelen, du bør derfor ha en sykkel med walk-assist funksjon. Det kan derfor være en fordel å velge EL-sykkel med sentermotor, dette gir bedre stabilitet og kjøreegenskaper, skriver arrangørene i en pressemelding.

Sportssjef Sølvi Amundsen Aas forteller at det eneste kravet Birken som arrangør stiller til El-sykkelen, er at den er innenfor Vegtrafikklovens begrensning med maks fart 25 km/t og maks motorkraft på 250 W.

– Ellers så bør du teste ut EL-sykkelen din litt på forhånd og bli kjent med rekkevidde på ulike innstillinger på sykkelen. – Vi ønsker oss glade syklister uten «rekkeviddeangst», avslutter Sølvi.