Sundby først av 8000 løpere i Birken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby ble påkjørt av en snøscooter, men slo likevel knockout på konkurrentene da han vant Birkebeinerrennet lørdag.

DEL

32-åringen måtte se langløpsseieren i Birken gå fløyten da han ble slått av Petter Eliassen i 2015, men to år senere fikk Sundby sin revansje.

Den norske landslagsløperen satte høy fart fra start i finværet over fjellet fra Rena, men hadde selskap av tidligere lagkamerat Simen Østensen til det var tre mil igjen.

Martin Johnsrud Sundby ledet 10 km fra mål, til tross for at han ble nedkjørt av en snøscooter.Sundby droppet verdenscupavslutningen i Canada for å være med familien på hytta i Sjusjøen, men fikk dispensasjon for å bruke et par timer på å gå Birkebeinerrennet lørdag.

32-åringen måtte se langløpsseieren i Birken gå fløyten da han ble slått av Petter Eliassen i 2015, men to år senere ser Sundby ut til å få sin revansje.

Den norske landslagsløperen satte høy fart fra start i finværet over fjellet fra Rena, men hadde selskap av tidligere lagkamerat Simen Østensen til det var tre mil igjen.

Arrangørskandale

Eliassen prøvde å komme opp til duoen, men de to utfordrerne klarte ikke følge da Sundby rykket alene opp Midtfjellet.

Med 21 kilometer gikk Sundby i bakken etter å ha blitt påkjørt bakfra av en snøscooter som filmet til TV-sendingen, og veteranen sendte i vei en kraftsalve mot sjåføren.

Tok opp jakten

Sundby kom seg imidlertid opp igjen og fortsatte hardkjøret, til tross for at han måtte gå med en stav som hadde annen lengde enn den andre.

Østensen og Eliassen teamet opp og tok opp jakten på Sundby etter uhellet, men har ikke klart å tette luka med 13 kilometer igjen til mål.

8000  mer og mindre godt trente skiløpere akter å ta seg over fjellet fra Rena til Lillehammer i dag. Og først i sporet ligger veteranene og eliten.

Artikkeltags