Tok NM-sølv etter ufrivillig pause

EM-SØLV: Birgitte Kjuus tok EM-sølv.

EM-SØLV: Birgitte Kjuus tok EM-sølv. Foto:

Av

Birgitte Kjuus visste ikke om hun ville bli skadefri i tide til friidretts-NM. Det ble hun, og fredag ble det sølv for stavtalentet.

DEL

19-åringen svingte seg over fire meter på Hamar og hadde til slutt kun storfavoritten Lene Retzius foran seg på resultatlista. Gullvinneren satte mesterskapsrekord med 4,32.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg har vært litt usikker på om jeg ville rekke å stille opp i NM, for jeg har slitt med et vondt håndledd i en måned. Sånn sett var det veldig gøy å være med og å komme over fire meter. Det er ikke så mange ganger jeg har hoppet så høyt, sa Kjuus til Glåmdalen.

Skadeproblemene har gjort oppladningen til NM kronglete for den skadeplagede Årnes-jenta.

– Jeg har nesten ikke fått hoppet noe stav på fire uker, så teknikken er litt av. Jeg føler ikke jeg har den samme flyten og følelsen som da jeg hoppet 4,13 på Värdsungdomsspelen, men det kom seg utover i konkurransen, fastslo sølvvinneren.

Ingen gullkopi

I fjorårets NM tok hun overraskende gullet foran Lene Retzius. Noen gjentakelse av den bragden hadde hun ingen store forhåpninger om fredag.

– Det var ikke å vente. Det var veldig gøy at Lene hoppet så høyt, og sølv var nok det beste jeg kunne få til i dag, smilte 19-åringen.

Med til historien hører det at hun klarte både 3,90 og fire meter i tredje og siste forsøk.

– Jeg er fornøyd med at jeg klarte å holde roen og presse ut dette resultatet, fastslo Kjuus, som avviser at det vonde håndleddet fortsatte skaper mye bekymring.

– Jeg teiper det for å støtte det litt opp, og merker at jeg ikke stoler helt på det, men jeg tipper det snart er tilbake til det normale, sa hun.

Positiv sesong

Helt hundre prosent er kroppen likevel ikke. Etter å ha svingt seg over fire meter, valgte 19-åringen å avslutte konkurransen.

– Jeg stoppet på fire meter, fordi jeg også har litt vondt i foten. Det er ikke noe alvorlig, jeg må bare ta det litt forsiktig, fortalte Årnes-jenta.

I tiden som kommer har hun tenkt å lytte til kroppen.

– Jeg håper jeg kan hoppe i junior-NM, og har ikke planlagt så mye mer enn det. Jeg har ikke lyst til å presse meg for mye, men vil heller gå ut av sesongen skadefri. Det er greit å kunne starte høsttreningen uten noen problemer, sa hun.

Tross litt skadetrøbbel har 2019-sesongen vært positiv for stavtalentet.

– Jeg føler at det endelig har løsnet litt. Endelig har jeg stabilisert meg på over fire meter og perset til 4.13. Jeg føler samtidig ikke jeg har fått ut alt jeg har inne. Jeg gleder meg allerede til neste år, smilte hun.

Artikkeltags