Vondt håndledd gir EM-bekymring

EM-BEKYMRING: Manuellterapeut Reidun Enehaug gjør det hun kan for å behandle Birgitte Kjuus’ smerter i håndleddet foran sommerens viktigste konkurranse.

EM-BEKYMRING: Manuellterapeut Reidun Enehaug gjør det hun kan for å behandle Birgitte Kjuus’ smerter i håndleddet foran sommerens viktigste konkurranse. Foto:

Av

GÄVLE: Skadeforfulgte Birgitte Kjuus har fått en ny bekymring, og det på verst tenkelige tidspunkt – idet sesongens viktigste konkurranse tar til.

DEL

Et vondt håndledd, som hun har slitt med i to uker, skaper ekstra spenning for Årnes-jenta foran stavkvalifiseringen i U23-EM i svenske Gävle fredag kveld.

Smertene meldte seg dagen etter at hun hadde forbedret sin personlige rekord til 4,13 under storstevnet VU-spelen i Göteborg fredag for to uker siden.

– Jeg merket ingenting da jeg hoppet, men da jeg våknet neste morgen, hadde jeg vondt i høyre håndledd, forteller Birgitte til Glåmdalen.

– En MR-undersøkelse kort tid etterpå viste heldigvis at det ikke er noe brudd. Det handler om en irritasjon i et senefeste, sikkert som følge av overbelastning. Men det er ille nok, særlig med tanke på tidspunktet. Det kom høyst ubeleilig.

Blir ekstra spent

Det kan hun trygt si, særlig med tanke på at hun nå har vært lenge skadefri etter å ha slitt med både store og små problemer de siste årene. I dagene foran sesongens høydepunkt har hun måttet nøye seg med behandling og lett trening i EM-byen, og etter beste evne forsøkt å fortrenge bekymringen foran konkurransen.

– Jeg får ikke gjort noe annet enn å glemme smertene, gjøre de vanlige forberedelsene og håpe det beste. Men det er klart at dette gjør meg ekstra spent, sier 20-åringen, som naturlig nok ikke har hoppet siden Göteborg-stevnet.

– Men jeg har trent bra ellers, og er ikke satt tilbake formmessig. Spørsmålet er bare hvordan dette påvirker prestasjonen min her. To uker uten stavhopping kan også ha en positiv effekt, trøster hun seg med.

Har fått et løft

Alt har sett lyst ut for nesbuen etter en strålende forsesong, der hun har forbedret sin pers tre ganger. Og etter rekordhoppet i Göteborg mente hun at hun har enda mer inne med klaff.

– Jeg ser ingen grunn til at jeg skal stoppe på 4,13. Jeg hadde et godt forsøk på 4,21, fastslår Ull/Kisa-jenta, og forklarer hvorfor det har løsnet skikkelig i år:

– Jeg er generelt i mye bedre fysisk form, i tillegg til at jeg har unngått skader og andre problemer. Målet har vært å komme opp på disse høydene, som jeg følte jeg hadde inne allerede i fjor. Da var jeg stabil på rundt 3,90. Nå får jeg betalt for all innsatsen for å nå høyere, og det er veldig gøy.

Underdog

Hun går til stavkvalifiseringen i sitt første U23-EM som en skikkelig underdog. Men dersom alt går bra, og smertene i håndleddet ikke hemmer henne, føler hun en viss mulighet for å avansere til finalen. Dit går 12 av de 24 deltakerne.

– Jeg liker posisjonen ved å gå til start med en bestenotering et stykke bak i feltet. Det er mange av de foran meg som ligger rundt 4,20, så det kan bli jevnt. Jeg var nære på i U20-EM både i Finland i fjor og i Italia i forfjor, så det hadde jo vært gøy å lykkes her, sier Birgitte Kjuus.

Artikkeltags