Flere hundre tusen kroner. Det er slike summer lokale idrettslag etter all sannsynlighet må ut med for å sette i stand de (minst) fire fotballbanene som nå er ødelagt, etter at noen har sladdet rundt med biler i løpet av Halloween-helga.

Hærverket framstår totalt meningsløst og hensynsløst. Dette rammer breddeidretten, barn og unge. Og det er et knyttneveslag i magen til alle dem som legger ned utallige timers gratis arbeid for å holde gressmattene fine for dem som skal spille der.

Nå er baner på Galterud, Sander og Slåstad i Sør-Odal, samt Austvatn i Nord-Odal, praktisk talt ubrukelige.


«Helt forkastelig oppførsel». «Forferdelig». «Idioter». «Noe som mangler mellom ørene». Irritasjonen blant de lokale idrettslederne og lokalbefolkningen var forståelig nok stor. For dette er noe langt mer enn ungdommelige rampestreker en natt til søndag.

Dette er rent hærverk. Dette er straffbare handlinger. Dette er bilkjøring som kan koste deg sertifikatet, mange tusenlapper i bot og sette deg i erstatningsansvar.

Politiet er da også koblet inn, og foreløpig tyder alt på at de vil bruke ressurser på å finne de skyldige. Vi håper de lykkes. Eller aller helst, at de som har rattet bilene ute på fotballbanene melder seg selv. Til syvende og sist vil det være det beste for alle parter.

For det bør sitte noen angrende syndere der ute. Hvis ikke er saken bare enda tristere.