Når denne lyser, blir ikke bilen EU-godkjent

Lyser lampen for at det er noe feil med airbag-systemet, så får man ikke EU-godkjent bilen.

Lyser lampen for at det er noe feil med airbag-systemet, så får man ikke EU-godkjent bilen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Sløvt at verkstedet ikke oppdaget dette.

DEL

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Vi ble påkjørt bakfra, og på grunn av det begynte airbag-lampen å lyse. Bilen er nå fikset og klar for EU-kontroll, men den omtalte lampen lyser fortsatt. Så spørsmålet mitt er: Er en airbaglampe som lyser en feil i kategori 1 eller 2 på EU-kontrollen? Mvh. Vidar

Benny svarer: Hei Vidar. Æsj - ergerlig å bli påkjørt bakfra, men godt at det gikk bra, tross alt. Du sier at bilen er ferdig fikset etter uhellet, men at airbag-lampen som ble tent som en følge av dette uhellet fortsatt lyser.

Da er jeg faktisk ikke enig i at bilen er fikset. Dette er da noe som verkstedet både burde ha sett og ordnet opp i for deg. Det er også noe som motpartens forsikringsselskap skal dekke, da påkjørsel bakfra alltid er motpartens skyld. Jeg vil derfor anbefale deg å få fikset opp i dette, så fort som mulig.
 

Det kan være så enkelt som at de har glemt å slette feilkoden, men det kan også være en feil med en komponent her.

I verste fall virker ikke airbagsystemet som det skal, og man behøver ikke mye fantasi for å forstå konsekvensene av dette. Det kan rett og slett være livsfarlig.

Når det gjelder EU-kontrollen: Her er det tre kategorier feil. 1 betyr at bilen blir godkjent, men at du får pålegg om utbedring. 2 er ikke godkjent, bilen må repareres innen dato som gjelder for EU-kontrollen. 3 betyr kjøreforbud, da får du rett og slett ikke ta med deg bilen hjem. Feil på airbag-lampen er i kategori 2. Bilen blir med det ikke godkjent. Så dette må fikses uansett og jo før jo bedre, mener jeg. (ANB)

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken