Biblioteksjef ved Grue folkebibliotek, Kaia Orskaug Svaan og Liv Randi Hagen klippet snora. Hagen er den som skal bestyre bibliotekfilialen på Svullrya når den er åpen hver tirsdag kveld.

Grueforfatteren Adelheid Seyfarth snakket om sin nyeste bok «Den hvite elgen». Noe over tjue litteratur interesserte hadde funnet veien til den gamle skolen for å overvære gjenåpningen. Sven Gjems snakket på vegne av Åsta Holts venner under seansen.

Natt til 18. november 2015 ble det gjort forsøk på brenne ned Svullrya skole. Det resulterte i at biblioteket ble totalt ødelagt og i store røykskader i gymsalen.

Nå er bibliotekdelen total renovert. 5000 bøker måtte kastes etter ildspåsettelsen på grunn av brann- og røykskader. Nå har Grue folkebibliotek fått på plass 2000 bøker i de nye hyllene, og utvalget er blitt modernisert. Samlingen med Finnskog litteratur har man også klart å gjenskape det meste av, kan Svaan fortelle.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.