Glade for nytt bygg

BYGG: Nybygget hos Eskoleia er straks ferdig. Her poserer avdeling «Elefant» foran bygningen.	BILDER BÅRD ENGH

BYGG: Nybygget hos Eskoleia er straks ferdig. Her poserer avdeling «Elefant» foran bygningen. BILDER BÅRD ENGH

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: – Dette er et stort løft for barnehagen og noe vi har drømt om i mange år, sier styrer Gunn Kristin Haugen i Eskoleia barnehage.

DEL

Hun sikter til nybygget på rundt 130 kvadratmeter som nå er ferdig utvendig, og som snart også kan tas i bruk. I tillegg til nybygget har det vært gjort en betydelig ombygging av hovedbygningen for å gi plass til en ny avdeling.

Nå er det seks avdelinger i barnehagen på Rasta. Nybygget og ombyggingen av eksisterende bygg er en investering på til sammen 2,5 millioner, og jobben er gjort av Eskoleias egen byggserviceavdeling.

REIN: Samefolkets dag ble markert med reinmiddag. Her får kokk Max Ivan Lindkjølen hjelp av Adrian Nilsen Jørgensen, Narin B. Yousefi, Oselie Andersen og Milian Håven fra avdeling Sebra.

REIN: Samefolkets dag ble markert med reinmiddag. Her får kokk Max Ivan Lindkjølen hjelp av Adrian Nilsen Jørgensen, Narin B. Yousefi, Oselie Andersen og Milian Håven fra avdeling Sebra. Foto:

Samler pesonaldelen

– Den gamle delen av hovedbygget er fra 2002, der er personaldelen blitt bygget om til å huse den sjette avdelingen. I nybygget samler vi nå personaldelen med møterom, kontorer, lager og spiseplass, forklarer styrer Gunn Kristin Haugen.

Et tydelig skilt med «Eskoleia barnehage» er også kommet på plass på nybygget, så da er ingen i tvil om hvor man er.

– Barna har fått større og mer areal, og barnehagen er blitt godt tilrettelagt for seks avdelinger. Med nybygget får vi også en bedre tilrettelegging for samarbeid mellom de ansatte. Vi har virkelig gledet oss til å få dette på plass, dette er bra for både barn, foreldre og ansatte, fortsetter Haugen.

Prosjektet er ikke sluttført ennå, for til våren står en kraftig oppgradering av uteområdet for tur. Det skal både legges plen og bygges nye lekeapparater. Utelek står i fokus, barnehagen har også en egen naturpark et par hundre meter opp i skogen.

MATGLEDE: Gjengen på Sebra-avdelingen var klare for rein til middag.

MATGLEDE: Gjengen på Sebra-avdelingen var klare for rein til middag. Foto:

Har ledige plasser

– Også er vi et miljøfyrtårn, vi kjører alltid kollektivt med bybussen når vi skal ut på noe, som for eksempel når skolestarterne skal i ishallen, der de er en gang i uka, sier Haugen.

Mandag, da Glåmdalen var innom for å se på nybygget, ble samefolkets dag markert i barnehagen.

Det ble gjort med besøk av den faste kokken Max Ivan Lindkjølen som lagde mat med rein som hovedrett.

Den falt i smak, i likhet med nybygget.

Så minner Haugen om at barnehagen nå med ny avdeling også har ledig kapasitet.

– Vi tar inn barn fortløpende gjennom hele året, det er ikke ventetid for å få plass, sier Haugen.

FAKTA

Eskoleias barnehage har seks avdelinger med plass til 91 barn. Den har nå 16 faste ansatte inkludert styrer.

Eskoleia er eid av Kongsvinger og Eidskog kommuner.

Eskoleia driver også produksjon av oppbevaringsløsninger i stål, arbeidsinkludering, rekruttering og bemanningstjenester.

Artikkeltags