(Nettavisen:) I nesten hver eneste «Farmen»-sesong er det enkelte av deltakerne som velger å tøye regelverket ekstra langt, og 2023-versjonen av «Farmen kjendis» som er spilt inn på Totenåsen er intet unntak.

Under fjorårets sesong ble det avslørt at det hadde blitt smuglet inn varer til flere tusen kroner, og etter det Nettavisen erfarer har det i år igjen blitt smuglet varer utenfra inn på «Farmen kjendis»-gården.

Kom regelmessige leveranser

Nettavisen har snakket med enkelte deltakere som avslører at de har smuglet inn diverse matvarer, blant annet sjokolade, gjennom en hemmelig venn i skogen. Regelmessig skal det ha blitt levert varer på et hemmelig sted i skogen.

For å ikke bli oppdaget skal deltakerne ha sneket seg ut av gården til det hemmelige stedet for å nyte godene, og ikke tatt de med seg varene inn på innspillingsområdet i frykt for konsekvensene som eventuelt ventet om de ble oppdaget.

Det er hovedsakelig én person som har stått for smuglingen, med andre deltakere vel viten om hva som foregikk. Vedkommende ønsker ikke å stå fram med navn av frykt for å møte kritikk fra seerne og de andre deltakerne.

Ifølge deltakere Nettavisen har snakket med har produksjonen fått vite om smuglingen som har foregått.

Overfor Nettavisen bekrefter pressesjefen i TV 2, Jan-Petter Dahl at produksjonen fikk vite om regelbruddene først etter at innspillingen programmet.

– Disse hendelsene ble vi kjent med først etter at innspillingen var ferdig, og det er grunnen til at det ikke fikk noen konsekvenser. Hadde vi visst om dette underveis, ville vi selvsagt gjort en vurdering av eventuelle sanksjoner, sier pressesjefen.

Pressesjefen sier de ønsker å gi deltakerne en så autentisk opplevelse av 1923 som mulig, og at det derfor er regler for hva deltakerne har tilgang på, hva de kan gjøre og hvor de kan bevege seg.

– Selvfølgelig skulle vi ønske at alle deltakerne ønsket å følge disse reglene, men om noen virkelig gjør en innsats for å tøye reglene, så kan de komme til å lykkes med det. Vi har vakthold på gården, men vaktene er primært på stedet for å ivareta deltakernes sikkerhet, sier Dahl.

Skjer igjen og igjen

Dette er som nevnt langt fra første gang regelverket er blitt brutt i «Farmen kjendis». Tidligere denne sesongen kunne deltaker Christopher Mørch Husby (33) avsløre ovenfor Se og Hør at han og flere andre deltakere hadde sneket seg ut og rømt fra gården opptil flere ganger.

Mørch Husby kunne avsløre at deltakerne hadde tatt med seg ved og kvist på innsiden av jakkene, og snek seg opp i skogen for å tenne bål, fordi de følte de hadde jobbet så mye.

– Jeg tror at vi nesten ville gå oss bort. Vi ville langt, langt bort, sånn at vi kunne føle oss litt gærne da vi var der, fortalte Mørch Husby.

TV 2 har også tidligere skrevet at en av deltakerne smuglet inn barberblader i underlivet, og Nettavisen har avslørt at «Torpet»-deltaker Erik Sæter (26) smuglet med seg snus i trusa.

Også fjorårets sesong ble det oppdaget flere regelbrudd under sesongen, blant annet omfattende smugling av mat og drikke til en prislapp på over 30.000 kroner. Avsløringen skapte sterke reaksjoner både blant enkelte av deltakerne og hos TV-seerne, og TV 2 var svært skuffet over oppførselen til deltakerne.

Pressesjefen i TV 2 sier til Nettavisen at produksjonen gjør det de kan for å unngå regelbrudd, men at de er avhengig av at deltakerne spiller på lag med dem.

– Vi justerer rutinene løpende våre slik at vi skal kunne fange opp slike hendelser. Vi vil imidlertid alltid være avhengige av at deltakerne selv ønsker å være med på den unike og autentiske opplevelsen de er en del av, sier Dahl til Nettavisen.

– Del av spillet

Trond Moi (53) er en av deltakerne i årets sesong. Han sier til Nettavisen at han har vært klar over at enkelte deltakere forsøkte å smugle med seg ting som snus og barberblader inn på gården, men sier at han verken la merke til det eller brydde seg om det.

– For meg virket det helt uskyldig i forhold til andre sesonger, og var egentlig ingen ting å snakke om. Det er et spill og folk får spille som de vil. Det er ingen «big deal», sier Moi til Nettavisen.

Aurora Gude (30) ser heller ikke problemet med litt «uskyldig» smugling av varer, og avslører ovenfor Nettavisen at hun selv også hadde med seg ting hun ikke hadde lov til inn på gården.

– Jeg hadde bh-en full av snus og en vippetang. Når det kommer til snus er det jo fordi det er ren avhengighet, og jeg hadde blitt helt gal om jeg ikke hadde fått den snusen. Hvis jeg ikke hadde med det hadde jeg helt sikkert blitt fæl, og det vil man jo ikke være på TV, sier Gude.

Ifølge Gude skal produksjonen ha sagt de visste om at deltakerne hadde med seg forbudte varer inn på gården, men at hun ikke vet helt når de skal ha oppdaget det.

– Jeg tror nok de så mye av det, men at det er forskjell på å smugle inn alkohol eller andre drøye ting, framfor noe som egentlig ikke er synlig.