– Vi har cirka 30 sykler, et golfsett, noe verktøy og endel andre gjenstander som skal auksjoneres bort, sier Jan Petter Randen ved Kongsvinger politistasjon.

Han forteller at det er fullt mulig å gjøre et skikkelig sykkelkupp under auksjonen, som finner sted i teltet på Rådhusplassen torsdag ettermiddag.

– Det er alt fra veldig bra sykler i perfekt stand til reparasjonsobjekter med diverse mangler som skal auksjoneres bort, sier Randen.

Kjøpt er kjøpt

– Hva hvis noen kjøper en sykkel, og senere møter på noen som hevder at de er den rettmessige eieren?

– Da er det for sent. Skal man ha noe som er sitt må man komme og bevise at man eier det, før det blir solgt på auksjonen, sier han, og forklarer at alt som selges har stått i «politiets varetekt» i flere måneder og den tiden som kreves for at det skal kunne selges.

Randen forteller at det et år var en person som dukket opp med en nøkkel og låste opp sykkelen sin, og han fikk den med seg hjem igjen.

Gjør som nesten 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Klokka 14.00, én time før auksjonen begynner, er det visning på gjenstandene slik at folk kan ta dem i nærmere øyesyn.

Det er mest sykler som skal under hammeren, og Randen tror det er blitt mer og mer slik at folk bare trekker på skuldrene og kjøper nytt dersom sykkelen deres forsvinner eller blir stjålet.

Penger til statskassen

– Dere tar bare kontant betaling?

– Det stemmer. Vi har ikke betalingsautomat, Vipps eller andre betalingsformer, sier Randen, som legger til at alle pengene går rett i den norske statskassen.

– Vi trekker fra utgiftene vi har med auksjonen også går resten av pengene i statskassen. Det er ingen penger som går lokalt her, sier Jan Petter Randen.