Da de trehvite furumøblene strømmet inn, reagerte hun først med sukking og stønning. Så fikk Elisabeth Haug en idé. Nå håper hun at nettopp disse møblene kan føre til mer penger i kassa.

– Det trehvite kan virke kjedelig, men tenk hva som kan gjøres med disse møblene. De kan males i lekre farger, få nye knotter og tekst. Det finnes uante muligheter, sier Haug, og viser fram et eldre, solid skap.

Farger er in

Den store auksjonen lørdag er flyttet til Torshovs gamle lokaler i Kongssenteret, og her er det god plass. Haug har valgt å dele lokalet inn i avdelinger så folk lettere kan finne sine skatter, og et stort hjørne er altså tildelt trehvite møbler.

Her vil Elisabeth holde til med fargekart, inspirasjonsblader og en haug med gode ideer.

– Jeg er veldig glad i å pusse opp møbler selv. Trenden i år er sterke farger, men det er jo selvsagt valgfritt. Bare husk at det styggeste møblet kan bli det fineste, påpeker Haug.

Solide bord, senger, skap og benker står klare i hobbyhjørnet. Et stort lass med flere møbler av samme slag er ventet, og fortsatt mottar Haug jevnlig telefoner fra folk som vil gi sine møbler for å styrke budsjettet til Byen Vår.

Ikke kopier

Hvert hjørne i det store lokalet har sitt eget tema. I retro-hjørnet finnes nærmest ubrukte teakmøbler, lampetter fra 60-tallet med mønstrete glass og sofaer i sterke farger.

– Dette er ekte retro, og jeg tror disse tingene kommer til å gå unna ganske raskt, spår arrangør Haug.

Hun viser fram en okergul Ikea-lampe fra slutten av 60-tallet eller begynnelsen av 70-tallet.

– Den ser helt lik ut som de dyre, danske designlampene som lages i dag, forteller Haug.

Et annet hjørne er viet ordentlig gamle møbler. Flere av disse trenger litt reparasjon eller nye trekk, men Haug håper og tror at flere fatter interesse.

Ideen til auksjonen dukket opp for to måneder siden da Elisabeth og mannen ryddet huset for å flytte inn i nybygg. Paret fant ut at de ville selge en god del av sine egne møbler til inntekt for utvalgte arrangementer som Byen Vår står bak.

Får nye møbler

– Det krever mye arbeid å arrangere en auksjon, men det gjøres av kjærlighet til byen. Hvis dette skal bli en spennende by, må vi trå til litt selv, mener den engasjerte 63-åringen.

Lokalt næringsliv kom tidlig på banen, og både Casa og Møbelringen har lånt ut biler slik at Haug og medhjelperne i Byen Vår har kunnet hente lass med møbler. I tillegg bidrar de to møbelforretningene med splitter nye møbler til auksjonen.

– Casa kommer med en helt ny salong, forteller Haug.

Show

Lars Thyholdt skal være auksjonarius, og Haug lover god stemning.

– Vi skal lage litt show. Auksjoner er ikke så vanlige lenger, og folk er kanskje ikke vant til denne måten å handle på, men jeg håper mange møter opp. Dette blir moro, sier Haug, og forteller at lokalene vil være åpne fredag så folk kan titte på møblene i ro og fred.