Disse artistene er klare for Audunbakkenfestivalen

FØRST PÅ DISENÅ: Holly Macve fra Irland spiller sin første konsert i Norge på Audunbakkenfestivalen.

FØRST PÅ DISENÅ: Holly Macve fra Irland spiller sin første konsert i Norge på Audunbakkenfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SØR-ODAL: De to første artistene til festivalen i 2018 blir nå offentliggjort.

DEL

– Nå er det deilig å endelig kunne offentliggjøre de to første artistene til festivalen i 2018, sier festivalsjef Audun Hansen.

– Og vi starter med knallsterkt med «9 grader nord» fra Bergen og Holly Macve fra Irland. Hun er spådd en lysende framtid.

– 21-åringen spiller sin aller første konsert i Norge på Audunbakken 4. august, noe som også blir hennes eneste konsert i Norge denne sommeren.

Hansen fortellere at festivalarrangøren ble bergtatt fra første stund av det som beskrives som hennes himmelske røst og trollbindende country & western-ballader. Nå gleder man seg veldig til å se henne på scenen oppe i skogen på Disenå.

– Holly Macve har spilt headlinergigs og på festivaler i inn- og utland, blitt mye spilt på radio både i Storbritannia og i USA. Dette er en veldig spennende artist, som vi er superstolte av at kommer til Audunbakken og Norge for aller første gang.

Den andre artisten som er klar for Audunbakkenfestivalen er altså «9 grader nord».

– 9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øya Sri Lanka, hvor halvparten av bandmedlemmene stammer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon, vil de ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene, går det fram av pressemeldingen fra Audunbakkenfestivalen.

– Bandmedlemmene opptrådte sammen for første gang våren 2015, men startet som band ikke før tidlig i 2016. Siden da har de spilt på flere av klubbscenene i Bergen, og har også rukket å nå ut til et publikum utenfor hjembyen med konserter i Oslo, Stavanger, og Stockholm.

– Sammen spiller kvartetten det som på lite rettledende vis ofte kategoriseres som «verdensmusikk», selv om musikken byr på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, karnatisk og jazz.

Audunbakkenfestivalen 2018 arrangeres for sekstende året på rad fra 3. til 5 august.

– Festivalen med den hjemmesnekret profilen har markert seg i Norge som en særegen og annerledes musikkfestival, og er blitt kjent for sine gode bookinger, heter det i pressemeldingen.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags