Klubben har ansvaret for nærmere 300 funksjonærer fra egne rekker, fra Hof Finnskog vel, Åslia vel, Åslia vel, Åsnes Hornmusikk og BK.

Troppen fra disse utgjør rundt 250 personer. I tillegg kommer NMK Solør og NMK Hamar med hver sin tropp, slik at totalen blir rundt 300 personer.

– Det blir en del flere enn under VM-runden i fjor. Den svenske hovedarrangøren krever mye, ikke minst når det gjelder sikkerhet og sportslig gjennomføring. Vi håper og tror at vi har full kontroll nå, og at vi kommer til å holde den kontrollen til det hele er over. Årsaken til at det blir flere funksjonærer i sving nå, er at vi har flere publikumsplasser, og sikkerheten i forhold til det er alfa og omega i denne sammenheng, sier Håvard Udnæseth i KNA Solør Motorsport.

Kjempeforhold

VM-runden på Hof Finnskog for et å siden gikk veldig bra, og arrangøren fikk mye ros både fra den svenske hovedarrangøren og førerne. Forholdene var veldig gode på etappen som ble kjørt to ganger. To ganger skal den kjøres også fredag 16. februar.

– Vi hadde meget bra forhold i fjor. Nå bør det bli kjempeforhold med skikkelig vinter og mye snø. Det vi manglet av brøytekanter i fjor, har vi fått til gagns nå. Med kulda som er spådd flere dager framover, er det heller ingen fare for at vinterføret ikke skal holde til og gjennom løpsdagen. Det ligger rett og slett an til kjempeforhold, sier tre av nøkkelpersonene i KNA Solør Motorsport, Håvard Udnæseth, Roar Sæther og Stig Johansen i klubbens styre.

Årets etappe på Hof Finnskog starter tidligere enn i fjor. Nå kjører første bil på etappen ut 07.55. Etter at VM-deltakerne har gjort sin første økt for dagen, blir historisk rally på samme etappen med blant andre Petter Solberg på startstreken.

Det er påmeldt rundt 60 deltakere til det historiske løpet, mens det i VM-klassen stiller 56 biler. VM-etappen kjøres for andre gang 13.40.

Bra publikumsplasser

Mye folk ute langs etappen kommer det til å bli. Eksakt hvor mange det var i fjor, er vanskelig å si ettersom det er mange publikumsplasser og folk spredd langs hele etappen.

Populære plasser for noen tusen publikummere er det ved målgang i Åslia, i Nysætra, ved Klokken og ved Knapptjernet og flere andre steder langs vegen der bilene farer fram i høy hastighet. Det går publikumsbuss til Klokken, og det er kort veg å gå fra parkeringsplassene til de andre publikumsplassene.

Det er altså andre gang VM-runden går på Hof Finnskog, og det er kontrakt på ytterligere et år med opsjon på et år i tillegg for begge parter.

Lokale lag og foreninger er engasjert og har en fin mulighet til å gjøre seg noen kroner ekstra ved å stille mannskap som parkeringsvakter, salg av ved og kiosksalg.

Det blir ikke VIP-telt i Nysætra denne gangen, men bobilparkeringer i Rauken, der det også blir en del underholdning og festlige tiltak før, under og etter etappene.