Et vikingdrama du må se

Skuespillerne leverte en glitrende generalprøve av Skjoldmøy-spelet. Og det kommer bare til å bli bedre og bedre gjennom de siste framføringene til og med søndag kveld. Dette er et vikingdrama som inneholder det regissør Christine Mowinckel lovet – dramatikk, skjønnhet og sårhet.

DEL

Nærmere 40 skuespillere fra de yngste til de eldste leverer prestasjoner man bare må beundre. Det er så at man som tilskuer nesten tror at man virkelig befinner seg i vikingtiden. Spelet har sitt opphav fra en vikinggrav som ble funnet ved Glomma på Flisa i år 1900. Spelet handler om unge Sigrun som møter mye motstand når hun forteller at hun føler et kall fra gudene om å følge sitt hjerte og bli kriger. Vi skal ikke røpe alle detaljer i spillet, for dette er noe flest mulig bør få med seg.

Store prestasjoner

Det er mange store prestasjoner av skuespillerne. Det har det også vært av dem som står bak manuset, Odin Hansen Smedbak, Roger Bjorøy-Karlsen og Nancy Hamza. Christine Mowinckel har satt det sammen, instruert og fått det beste ut av alle i alle roller.

Linn Hege Sagen spiller den voksne Sigrun og viser sin profesjonalitet på scenen. Hun er hovedpersonen i spelet, og hun leverer virkelig varene. Det samme gjør Rune Grenberg som Guttorm Jarl, Sigruns far. Det er slett ikke uventet at Grenberg gjør en svært god figur. Nå leverer han kanskje sine hittil beste prestasjoner på scenen. Ikke mye nøling i hans framferd i rollen.

At Stig Henrik Hoff også leverer, som vanlig, er selvsagt forventet. Han har lagt alle sine profesjonelle egenskaper i rollen som Kong Harald Hårfagre. Han har også hatt en meget positiv innvirkning på de andre skuespillerne under øvelsene fram mot generalprøve, premeiere og de to avsluttende forestillingene lørdag og søndag.

Vi kan egentlig fortsette å ramse opp den ene etter den andre av dem som er med. Men det er et ord som oppsummerer prestasjonene greit – imponerende.

Topp arena

Det er lagt mye jobb i spelet, ikke bare av dem som er på scenen. Hele apparatet rundt har stått på og sørget for at spelet kan framføres på en flott arena på Kjølen nedre på Flisa. Den ligger ikke langt unna statuen av Skjoldmøya som ble avduket i 2011, og innramningen med skog og følelsen av litt vild natur får en til å føle seg vikingtiden. Lyssetting var også perfekt og bidro til dramatikken.

Som sagt – kom dere av gårde og se spelet hvis dere ikke alt har gjort det. Det er et spel som tåler å bli framført også neste sommer.

Artikkeltags