Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om en pris

Artikkelen er over 3 år gammel

ÅSNES: Eva Molberg kjemper om en gjev Matpris. Hun trenger deg for å gå til topps.

Det er SpareBank 1 Østlandet, Hedmark Bondelag, Oppland Bondelag og Akershus Bondelag som står bak Innlandets Matpris. De to foregående årene har prisen gått til gulrotprodusent Valborg Alhaug (2015) og grøntprodusent og gårdsbutikkinnehaver Louise Gjør (2016). I år kan vi få en vinner fra Solør.

De fire finalistene til Innlandets Matpris 2017 er valgt ut av en jury med to representanter fra SpareBank 1 Østlandet og to representanter fra Bondelaget.

Det ble nominert så mange som 29 kandidater fra Hedmark, Oppland og Akershus til prisen. Avstemmingen foregår fram til onsdag 13. september. Prisen er på 25.000 kroner.

Stem fram distriktet

– Her må man stemme på distriktet. Jeg synes det er artig å bli nominert, og ble veldig overrasket. Vi har veldig mye trafikk i butikken, så jeg håper mange stemmer på oss. Folk kan stemme fram til 13. september, gå inn på siden til Sparebanken og finn linken der, sier Eva Molberg.

– Jeg synes det er på tide vi får en pris, men det er ikke slik vi tenker så mye på. Jeg arbeider mot et mål, og synes det er moro at folk liker det vi driver med, sier Molberg.

Vinner hun vil hun legge det i prosjektet hun driver, med kortreist mat.

– Og det blir nok ingen ferietur av pengene. Det artigste er å få prisen og den æren, sier Molberg.

Kortreist mat

Eva Molberg driver Sletten Mellem gård på Flisa sammen med ektemannen Olav, og har etablert eget gårdsmatutsalg både på Flisa og i Elverum. Produksjonen på gården dannet grunnlag for ideen om et gårdsmatutsalg. Sletten Mellem gård har svineproduksjon, korn, bringebær og jordbærproduksjon.

Molberg ønsket å tilby sine produkter (bringbærdrikk, syltetøy/geler av ulike slag, svinekjøtt m.m.) hele året, og dermed startet hun Mellem gårdsmatutsalg på Flisa i 2014, og et tilsvarende utsalg i Elverum i 2016. I tillegg til egne varer, selger hun produktene fra en rekke andre norske lokalmatprodusenter, særlig fra Hedmark. Eva er levende opptatt av å ta vare på det forfedrene har gitt oss, og å utnytte de ressursene vi har, være sjølbergede og bruke norske råvarer.

Hun ønsker å tilby noe i distriktet hun bor i, skape arbeidsplasser og gjøre kommunen sin mer attraktiv. Derfor har hun også turistinformasjon i butikken på Flisa. Det siste året har hun blitt medlem av HANEN. Hun har stadig nye produkter på gang.

Årets pris skal deles ut på mat- og landbruksmessa «Midt i matfatet» søndag 17. september i Vikingskipet på Hamar.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.