Daglig leder Kjetil Aandstad kan smile bredt om dagen. Før helga la han fram et årsresultat som viser økt omsetning og økt overskudd. I løpet av få år har de også doblet antall tonn kraftfôr til 20.000 tonn i fjor.

– Vi har hatt en veldig fin utvikling, og i fjor hadde vi et veldig bra år. Omsetningen økte til 162 millioner og overskuddet var på 2,8 millioner etter skatt. I 2013 var overskuddet en halv million, sier Aandstad. Dermed har Fiskå Mølle Flisa blitt en solid bedrift i Åsnes. I 2007 var mølla nær konkurs og trengte ny kapital.

Øker på kraftfôr

– Vi øker mye på kraftfôr og har fått mange nye kunder. Kyllinghusene og investeringene i landbruket gir ringvirkninger til oss. I tillegg var det et veldig bra kornår i 2013, og dette ga et positivt resultat for oss. I fjor fikk vi også godkjent cirka 2000 tonn til mathavre, og det er bra for mølla, sier Aandstad, og forteller at de har store deler av Hedemarken og Østerdalen som kunder på kraftfôr. Fiskå Mølle Flisa leverte 20.000 tonn kraftfôr i fjor, og dette er en dobling siden 2010.

– Folk er flinke til å bruke oss og handle lokalt. Men det er hard konkurranse i markedet. Det dyrkes litt for lite hvete herover, og nå oppfordrer vi bøndene til å satse mer på hvete. Vi importerer endel av dette fra Sverige, sier Aandstad.

Investert mye

De gode resultatene til mølla, kommer også av tidligere millioninvesteringer og hele tiden effektivisering. Det gjør at de kan produsere mye mer kraftfôr i timen.

– Det er artig å se at vi får en effekt, og dette trygger også de 13 arbeidsplassene her. Vi har arbeidet målrettet hele veien, og det er små marginer. Men vi har bra optimisme i bedriften og dyktige medarbeidere, understreker Aandstad, som har ledet bedriften siden 2010.

– Vi skal opp i 50.000 tonn kraftfôr i året, så vi har hele tiden planer om vekst. Vi har et fortrinn i at det produseres mye korn i distriktet, sier Aandstad, som ikke tror det blir like gode resultater i 2015. Det er budsjettert med en omsetning på 150 millioner og et overskudd på to og en halv million.

– Vi regner med at det skal svinge litt, men vi arbeider hele tiden for å bli bedre enn budsjettet, sier Aandstad.