I forrige uke ble Emilie Enger Mehl fra Åsnes Finnskog svenn som bøkker. Denne uken leder hun hele Anno-gjengen i et ukeoppdrag, og Emilie kan bli realityseriens første mester onsdag kveld.
– Det var vel ingen som trodde jeg skulle bli svenn, men jeg gikk hardt ut og kom godt i gang. Den stampen jeg lagde, var veldig vanskelig selv om det så enkelt ut på TV. Denne uken skal jeg lede deltakerne til å lage ti tønner som skal fylles med korn, to likkister og 2000 bakverk. Det sier seg selv at det blir mye jobb. Samtidig er det to som konkurrerer om å bli svenn. De skal smi bestikk, sier Emilie Enger Mehl, og vil ikke røpe hvordan det går i kveldens episode.

Inn i mesterboligen

– Blir jeg mester i kveld, får jeg flytte inn i mesterboligen. Vi er veldig usikre på hva dette betyr, for vi vet ikke så mye. Annet enn at da er jeg øverst på rangstigen. Det blir spennende å se om oldermannen godkjenner mesterstykket mitt, sier Enger Mehl hemmelighetsfullt. Hun forteller at alle er veldig giret på at de skal klare oppdraget, slik at de får et godt måltid mat. Forrige uke ble det grøt etter at mesterstykket ble underkjent.
– Vi sulter ikke, men maten er veldig ensformig. Vi lærer i alle fall at man ikke skal kaste mat, og det synes jeg folk skal bli mer bevisste på, sier Emilie Enger Mehl.

Risikerer kamp

Selv om Emilie Enger Mehl skulle bli mester i kveld, kan hun likevel ryke ut av serien ganske raskt. Dersom guttene vinner svennekampen, blir det jentekamp søndag. Da skal eventuelt Enok, som konkurrere med Malin om å bli svenn, plukke ut hvem av jentene som er garantert å komme i kamp.

Mye oppmerksomhet

– Guttene forsøker å overtale Malin til å tape svenneprøven slik at det blir jentekamp, forteller Emilie.
Emilie forteller at hun har fått veldig mye oppmerksomhet etter at hun ble svenn forrige uke.
– Når jeg ser på serien, så synes jeg at jeg ser så alvorlig ut.
Anno
Norsk realityserie. Året er 1764 og 14 deltakere skal samles i en tidskapsel midt i dagens Bergen.
Der skal de leve under samme vilkår som for 250 år siden.
Deltakerne skal bo sammen og konkurrere mot hverandre. De skal jobbe seg opp fra fattigdom og slit til rikdom og ære. Hvem klarer å gjøre de riktige valgene underveis? Hvem må kjempe for sin plass? Hvem mestrer Bergen 1764? Mestrer du tiden, mestrer du spillet!

Men det er fordi jeg arbeider hardt, sier Mehl.