Det er satt av fem dager til rettssaken mot de fire mennene som i august 2016 gjennomførte det brutale ranet mot Arne Finsrud. Rettssaken går i Glåmdal tingrett i Kongsvinger.

De ranet ham, utsatte ham for grov vold og forlot ham i hjelpeløs tilstand med store skader.

To av de tiltalte risikerer forvaring, og strafferammen er 21 år. Det ble tatt ut tiltale mot de fire tidligere i år.

Ranerne ble avslørt på bakgrunn av et hårstrå og DNA. Dette ble lagt inn i politiets register, og ett år etter ranet, ble en av de fire tiltalte mistenkt i en annen straffesak. Da ble det match på DNA, og dermed kunne politiet plukke inn fire personer som nå må møte i retten.

Risikerer forvaring

To karer fra Eidskog, en fra Eidsberg og en fra Aurskog-Høland må møte i retten mandag morgen. Det er ti tiltalepunkter i tiltalen, og de fire er tiltalt for grovt ran med en strafferamme på 21 år.

De to sistnevnte kan risikere forvaring på grunn av tidligere straffehistorikk og at de har begått alvorlige forbrytelser tidligere.

Det er statsadvokat Thorbjørn Klundseter som har tatt ut tiltalen, og han vil også være aktor under saken.

– Tiltalen beskriver et brutalt forhold. Offeret er blitt grisebanket, bundet, barrikadert inne og forlatt uten noen mulighet til å varsle. Man må prise seg lykkelig at det ikke endte med et drap, sa Klundseter til Glåmdalen i januar.

Påført store skader

Volden som Finsrud ble utsatt for, resulterte i hjerneblødning. Som ubehandlet kunne medført livstruende tilstand. I tillegg ble han påført en rekke bruddskader, kuttskader, blåmerker, hevelser og hudavskrapninger. Han hadde flere opphold på sykehus, pleiehjem og i omsorgsbolig etter hendelsen.

Finsrud ble først funnet av sønnen klokka seks morgenen etter ranet.