– Så gøy – dette er stas det! Nå er jeg overveldet og veldig glad. Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk beskjed om at vi hadde fått prisen. Veldig morsomt og veldig stort, sier en smilende og stolt butikksjef Annicken Nyheim i Jack & Jones. Hun mottok diplomet fra Uno Arnesen i Byen vår under en tilstelning i Manis Mat og Bar i Kongsvinger tirsdag kveld.

Prisen

Årets servicepris deles ut av Byen vår og Glåmdalen. Hvert år blir det nominert seks handelsbedrifter. De er valgt ut blant mange forslag fra publikum, hvilke begrunnelser som er gitt, og juryens egne opplevelser som handlende i Kongsvinger.

Foruten et diplom og heder og ære består prisen av kroner 5.000 til virksomheten, pengene skal brukes til velferdstiltak for de ansatte. I tillegg får vinneren annonsering til en verdi av kroner 5.000.

De nominerte for Årets servicepris 2022 var:

Jack & Jones, Elkjøp, Palace, Cafe, Biltema, Jaktia og AniCura.

Juryens begrunnelse:

«Jack & Jones har stabilisert seg som en av byens beste merkebutikker gjennom mange år. Som en stabil aktør på Kongssenteret har butikken også fått flere nasjonale priser. At butikksjef Annicken ble kåret til Årets butikksjef i kjeden for 2022 bekrefter kundenes valg av Årets servicepris.»

Ny rekord

– I år var det rekordmange som hadde sendt inn SMS og stemt, godt over 2000. Flertallet hadde stemt på Jack & Jones, forteller Uno Arnesen. Avstemningen ble avsluttet 10. januar.

– Den servicen forretningene yter blir viktig fordi butikkene blir mer og mer lik hverandre og det gjør også produktene de selger. Dermed gjelder det å skille seg ut fra konkurrentene ved å yte god service til kundene. De må å ha fokus på service, og på den måten fremme lokal handel, mener Uno i Byen vår.

– Vi deler ut denne serviceprisen for at forretningene skal skjerpe seg og yte en enda bedre service til sine kunder. Slik blir det litt mer konkurranse dem imellom her i Kongsvinger. Mange synes det er stor stas å få denne prisen, forteller Raj Kumar, jurymedlem fra Glåmdalen.

– Veldig bra!

– Denne må du sove med i natt, var et par av kommentarene til Annicken fra de ansatte etter at hun hadde mottatt diplomet.

Disse butikkene har tidligere fått prisen:

2006: Kongsvinger Farvehandel

2007: Sykehusapoteket

2008: Kongsvinger Elektriske

2009: Torshov Bilrekvisita

2010: Apotek1 Gågata

2011: Jentene på Hjørnet

2012: Casa Blanca

2013: Norli bokhandel

2014: Friskus Sport1

2015: Castrum Spiseri

2016: Ditt Apotek

2017: Kongsvinger Elektriske

2018: Vita

2019: Castrum Spiseri

2020: Vitus Apotek EPA

2021: Mester grønn

Dette er Serviceprisen:

Serviceprisen skal utdeles årlig til en handelsbedrift i Kongsvinger som har utmerket seg i forhold til de definerte kriterier som er fastsatt i statuttene for prisen. Prisen har som formål å stimulere forretningene til å sette fokus på sitt servicenivå.

Juryen består av to representanter fra Byen Vår og to representanter fra Mediehuset Glåmdalen. Ledervervet innehas annethvert år av leder i Byen Vår og Glåmdalens representant. Juryen skal engasjere befolkningen til å gi nominerte kandidater stemmer via SMS, e-post eller kupong. Det skal nomineres 6 kandidater per år. Kandidaten som får flest stemmer kåres til årets servicebedrift.

Prisvinneren får tildelt et innrammet diplom med juryens begrunnelse samt kr 5000,- som øremerkes velferdstiltak for bedriftens ansatte. I tillegg får bedriften en gratis annonse i Glåmdalen til en verdi av kr 5000,-.