500 i Norpost mister jobben – uvisst for 15 i Kongsvinger

Artikkelen er over 3 år gammel

OSLO/KONGSVINGER: 500 ansatte i post- og reklamedistribusjonsfirmaet Norpost blir oppsagt. De 15 ved avdelingen i Kongsvinger vet ennå ikke om de blir rammet.

DEL

– Nedbemanningen skyldes at konkurransen i postmarkedet er satt ut av spill fordi Posten ikke vil dele sonenøkler til postkasser, sier administrerende direktør Hege Stenmarck i Norpost til Dagens Næringsliv.

De ansatte ble orientert om oppsigelsene mandag formiddag. De oppsagte utgjør over halvparten av de 900 ansatte i bedriften som har levd i over 30 år på å distribuere reklame og trykksaker. I Kongsvinger har Norpost 15 ansatte. Ved avdelingen får Glåmdalen opplyst at de ansatte mandag ettermiddag ennå ikke hadde fått noen informasjon om hvorvidt de får beholde jobbene sine eller ikke.

1. januar i år mistet Posten sitt flere hundre år lange monopol på distribusjon av brev og pakker under 50 gram. Norpost ville ta opp konkurransen og har satset tungt på nytt utstyr og ansatte, men er foreløpig nektet såkalte sonenøkler til postkasseanlegg fra Posten.

– Nå har det gått så lang tid at kontrakter er blitt sagt opp. Vi har ventet i det lengste, men nå er Norpost tvunget til å nedbemanne, sier Stenmarck.

Artikkeltags