Akkurat nå har hun ansvaret for den skogfinske utstillingen av bunader og drakter i Åsnes-biblioteket.

En av vekstbedriftenes oppgaver er å gjøre arbeid mulig for alle. For å klare det er man avhengig av et samarbeid med Nav og næringslivet i regionen for at personene det gjelder får prøve seg i ulike yrker. Det kan bli en vinn vinn-situasjon for arbeidsgiveren.

Det er blitt en fulltreffer for Astrid Schjellungen, Våler Vekst og ikke minst Skogfinsk Museum. Ved å ta inn Schjellungen til prøvejobbing har de fått enn ressurs i mange sammenhenger. Ikke minst når det gjelder den nevnte utstillingen.

Mye på gang

Skogfinsk Museum har gitt Schjellungen ett års kontrakt i halv stilling. I løpet av den perioden venter flere spennende prosjekter. Blant annet skal man i gang med et hageprosjekt ved Åsta Holths hjem, Leiråker.

– Målet er at det skal være åpent hver dag i juli. Der blir Astrid en viktig brikke. Åsta var også en av de første som begynte med plantefarging igjen, en finsk tradisjon, og da passer det ekstra bra at Astrid Schjellungen også er dreven i den kunsten, sier daglig leder ved Skogfinsk Museum, Dag Raaberg.

Når det gjelder utstillingen av bunader og drakter, er det en meget flott utstilling som bør oppleves. I tillegg til selve plaggene er det mye informasjon om de enkelte. Schjellungen har bidratt sterkt til at denne utstillingen er blitt mulig. Den skal stå oppe hele april i Åsnes-biblioteket. Og det er en god mulighet for at den kan vandre videre til andre lokaler i fylket.

Full klaff

– For meg er det viktig at jeg får denne muligheten over et helt år, slik at jeg får med alle årstidene når det gjelder plantefargingen. Jeg er heldig som har fått denne muligheten, sier Astrid Schjellungen.

Dag Raaberg i Skogfinsk Museum er klar over at han gjennom å gi henne en mulighet til å prøve jobben hos dem, har sikret seg en ressurs på området. Hva det kan føre til videre, vet han mer om når Skogfinsk Museum vet mer om hva man har av midler til eventuelle nye stillinger.

Attføringsansvarlig i Våler Vekst, Helen Knutsen, understreker viktigheten av at næringslivet er villig til å ta imot personer som trenger å prøve seg i ulike yrker.

– Å være i arbeid styrker livskvaliteten også for personer med redusert arbeidsevne. Samtidig kan arbeidsgivere komme i kontakt med allsidig og kompetent arbeidskraft. Det ser vi et eksempel på her, sier Knutsen.