Ledigheten er fortsatt lav i Hedmark

NEDGANG: Det er størst nedgang i ledigheten innenfor bygg og anlegg.

NEDGANG: Det er størst nedgang i ledigheten innenfor bygg og anlegg.

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: 2177 er helt arbeidsledige i Hedmark ved utgangen av november. Det er 300 færre enn på samme tid i fjor. Sigmund Fossen

DEL

– Hedmark sett under ett har en ledighet på 2,2 prosent. Vi har over lengre tid hatt en lavere ledighet sammenlignet med fjoråret, og vi ligger nå på samme nivå som i oktober, sier fylkesdirektør i Nav, Bjørn Lien.

– Hvis vi ser på ledighetsutviklingen i landet er Hedmark fortsatt det fylket som har størst nedgang. Det er 12 prosent færre ledige i fylket nå enn for ett år siden, og dette viser at næringslivet i Hedmark har klart seg godt sammenlignet med de oljerelaterte næringene. På sørvestlandet er ledigheten nå betydelig høyere enn for ett år siden, sier Bjørn Lien.

Alle aldre og yrker

Nedgangen i ledigheten er omtrent lik for kvinner og menn, og nedgangen er størst i aldersgruppene under 30 år. Det er også en nedgang i ledigheten innenfor de fleste yrkesgruppene, og størst er nedgangen i ledigheten innenfor bygg og anlegg.

– VI har i økende grad stilt krav til at arbeidssøkerne må være aktive i jobbsøkingen. De må også søke jobber i nabofylkene, som har mange ledige stillinger for tiden, sier Bjørn Lien.

Artikkeltags