Nesten 130 flere glåmdøler i arbeid

NEDGANG: Færre må oppsøke Nav for å få penger.FOTO: JENS HAUGEN

NEDGANG: Færre må oppsøke Nav for å få penger.FOTO: JENS HAUGEN

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Nesten 130 flere glåmdøler hadde jobb i mai sammenlignet med samme måned i fjor, og regionen har størst nedgang i ledigheten i Hedmark.

DEL

Det er de månedlige ledighetstallene fra Nav som viser at ledigheten går ned i hele Hedmark, og aller mest i glåmdalsdistriktet. Åsnes hadde forrige måned 53 færre ledige enn i mai i fjor, mens Eidskog hadde 40 færre og Kongsvinger 37 færre ledige. Nord-Odal og Sør-Odal hadde henholdsvis åtte og én færre ledige, mens Grue og Våler hadde en liten økning i antall ledige, henholdsvis ni og to flere.

Totalt i Hedmark var det 263 færre ledige i mai måned sammenlignet med samme måned i fjor, og det er nå 2,1 prosent av arbeidsstyrken som ikke har arbeid.

– For Hedmark er dette en reduksjon i ledigheten på 11 prosent sammenlignet med i fjor, og det er best i landet, sier fylkesdirektør Bjørn Lien i Nav.

Glåmdalsdistriktet hadde enda større nedgang. Her var ledigheten 17 prosent lavere enn i mai i fjor.

Nedgang i ledigheten gjenspeiler seg i de aller fleste yrkesgrupper, men industrien sliter fortsatt med en relativt høyere ledighet enn andre yrkesgrupper.

Artikkeltags