61 søkere til én ingeniørstilling

VANN OG AVLØP: GIVAS-leder Hanne Rolsdorph synes det er gledelig med så stor interesser for en ingeniørstilling. FOTO: JENS HAUGEN

VANN OG AVLØP: GIVAS-leder Hanne Rolsdorph synes det er gledelig med så stor interesser for en ingeniørstilling. FOTO: JENS HAUGEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: GIVAS har fått 61 søkere til en ingeniørstilling innenfor vann og avløp.

DEL

– Det er rekord for den typen stilling hos oss, sier daglig leder Hanne Rolsdorph.

Åge Skinstad i NHO Innlandet viser til situasjonen på Vestlandet med permitteringer og oppsigelser i forbindelse med oljenedgangen. Han mener Innlandet bør ha interessante stillinger som kan lokke folk derfra hit. Og blant de 61 som vil ha jobb som ingeniør hos GIVAS er det endel vestlendinger med bakgrunn i oljenæringen, kan Rolsdorph bekrefte.

– Men det er også flere søkere med bakgrunn innenfor vann og avløp, også en søker med doktorgrad innenfor vann og avløp, sier Rolsdorph. Hun synes det er gledelig at så mange søkere med høy kompetanse er interessert i arbeid hos dem.

– Det er nok mer attraktivt å søke jobb i et interkommunalt selskap som har et større fagmiljø enn hva en mindre enkeltkommune hadde kunnet tilby, sier hun.

– Men oljelønninger kan dere ikke konkurrere med?

– Nei, men mange av dem som mister jobben i oljebransjen, er innforstått med at de kanskje må ned i lønn og jobbe i andre sektorer, for eksempel i Innlandet, sier hun.

GIVAS begynner nå intervjurunden med aktuelle kandidater.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken