– Vi er bare ute etter å utføre jobben vår, kjønn eller legning spiller ingen rolle, fastslår flyvert Erik Oliver Kalfoss

Mange ser på yrket flyvert som et kvinneyrke. Kalfoss jobber som lærling i Norwegian og kan fortelle at det er et spennende yrke hvor han får sett mye av Europa.

– Jeg var litt skeptisk i begynnelsen. Som mange andre så jeg stereotypisk på flyvert-yrket, men når vi kom i gang, følte jeg at det var et yrke som passet meg. Jobben går ikke bare ut på å gå i høye hæler, vrikke på rumpa og servere te og kaffe. Vi har ansvaret for sikkerheten om bord, og det er det vi er opptatt av. Det er viktig for oss å ta vare på passasjerene hvis de har noen bekymringer.

Han forteller også at det er et godt arbeidsmiljø blant personalet, og at det er en god blanding av unge og litt eldre ansatte.

– Flyvert-livet er ganske variert. Vi går fem dager på vakt, også får vi fire dager fri.

Kalfoss har tidligere tatt en bachelor i reiseliv og turisme og har i tillegg vært på utveksling i Belgia. Disse opplevelsene har gitt Kalfoss mersmak på reiselivet. For øyeblikket tar han fagbrev som reiselivsmedarbeider hvor flyvert er den del av utdannelsen.

– Det er veldig godt arbeidsmiljø, og alle er både venner på og av flyet. Man jobber uavhengig av etnisitet, religion, legning og kjønn. Dette bidrar til at det blir en god arbeidsplass. Jeg for min del flørter ofte med alle de søte flyvertinnene jeg jobber med, avslutter Kalfoss.

De seks faste pepperprat-spørsmålene:

– Hva er din største frykt?
– At Liverpool vinner ligaen, men det er så usannsynlig, så det er ingenting å være redd for.

– Beskriv deg selv med tre ord.
– Utadvendt, sporty og omtenksom.

– Hva er din favoritteiendel?
– United-draktene mine.

– Hva hadde du gjort hvis du fikk tilgangen til en tidsmaskin?
– Da hadde jeg kanskje reist tilbake til det glade 80-tallet, før alt det elektroniske kom på banen.

– Heis eller trapp?
– Blir mye heis i jobben, så heis.

– Hvis du hadde vært et dyr, hvilket ville du vært?
– Panda, for de er ganske kule.

Erik Oliver Kalfoss

Alder: 23 år

Bosted: Kongsvinger

Likt Pepper på Facebook: Nei