Forsvar arbeidsmiljøloven!

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Onsdag 28. januar går en samlet fagbevegelse ut i politisk streik. LO, UNIO og YS står denne gangen side om side for å markere at vi er dypt uenig  i den sittende regjerings forslag om en forringelse av arbeidsmiljøloven. Høyre og Frp kaller det for et mer fleksibelt arbeidsliv. – Vi kaller det for en brutalisering og en rasering av dagens lovverk.

Regjeringen etterlyser mer fleksibilitet, men vi hevder at dagens arbeidsmiljølov er mer enn fleksibel nok. Dagens lovverk gir rom for midlertidige ansettelser, men per i dag er det noe som skal drøftes med de tillitsvalgte. Dette ønsker Høyre og Frp å få en slutt på! De øns­ker mer makt til bedriftsledelsen, slik at de har styringsretten på din arbeidsdag og din fritid. Makten flyttes, og svekker arbeidstakernes rettigheter. Dette må vi forhindre!

Mange er overrasket over at disse endringene er fremmet fra dagens regjering. Personlig er jeg ikke det minste overrasket. Det var nettopp slike endringer de lovet å innføre hvis de kom til makten. Under valgkampen ble dette pakket inn i glanspapir og solgt til velgerne som «mer fleksibilitet i arbeidslivet». I tillegg lovet de oss at vi skulle få søndagsåpne butikker; dette er også noe de nå ønsker å innføre. Så til dem som stemte disse partiene til makten: Gratulerer, dere har nå fått akkurat det dere ønsket!

Her er hovedendringene som Høyre og Frp nå ønsker å innføre:

• gi arbeidsgiver utvidet rett til midlertidige ansettelser

• gi arbeidsgiver større rett til å pålegge overtidsarbeid

• gi arbeidsgiver større rett til å avtale lengre arbeidsdager

• gi arbeidsgiver større rett til å pålegge søndags-/helgearbeid, og til å avtale jobbing flere søndager/helgedager etter hverandre

• gi arbeidstakerne dårligere kompensasjon for beredskapsvakt.

Fellesforbundet avdeling 647, Glåmdal Fagforening har i den senere tid vært og besøkt de fleste av våre medlemsbedrifter. Og det er med stor glede vi ser at denne streiken virkelig engasjerer våre medlemmer. Kampviljen er så til de grader til stede, og vi merker også en økende pågang av innmeldinger til vårt forbund. Dette er et tegn på at folk har fått nok av den sittende regjerings trusler om å ødelegge det norske arbeidslivet slik vi kjenner det i dag. Det har tatt generasjoner å kjempe i gjennom den loven vi har i dag. Med et enkelt pennestrøk kan Robert Eriksson ødelegge kjernen og grunnsteinen i det norske arbeidslivet. Dette må vi forhindre! Robert Eriksson er ikke en man for folk flest, han er en politiker som løper næringslivets og NHOs ærend, og nå får de som sponset valgkampen til Høyre og Frp valuta for pengene.

Mobiliser på din arbeidsplass til streik onsdag 28. januar kl. 14.00–16.00. La oss vise Høyre og Frp at en samlet fagbevegelse står opp og kjemper for at våre barn og barnebarn fortsatt skal få ha et godt og velfungerende arbeidsliv.

Gå inn på mittarbeidsliv.no og finn ut hvor ditt nærmeste streikearrangement skal være.

Ronny Paulsen, org.sekretær i Fellesforbundet, avd 647 Glåmdal Fagforening

Regjeringen etterlyser mer fleksibilitet, men vi hevder at dagens arbeidsmiljølov er mer enn fleksibel nok.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken