Gå til sidens hovedinnhold

Fra tanke til handling

Piller og plaster i det gamle banklokalet:

Artikkelen er over 5 år gammel

SØR-ODAL: Ett år tok det fra tanke til gjerning, og mandag åpnet Morten Jonassen sitt andre private apoteket i distriktet.

Da muligheten bød seg for at Morten kunne få leie lokale i Pottenbygget tok han sjansen og åpnet sitt andre privateide apotek i Ditt Apotek-gruppen. Han fikk god hjelp av familie og venner til å gjøre lokalene klare til åpningsdagen.

– Hvordan har åpningsdagen vært?

– Så langt er jeg veldig fornøyd. Det har vært mange kunder innom og de har alle fått servert kaffe og kake. En kunde er ikke lenger bundet opp til et apotek etter at elektronisk resept ble innført. Jeg har derfor gitt meg god tid å forklare de eldste kundene hva det er for noe og hvordan det fungerer, sier Morten, og må nok en gang bak disken for å ekspedere nye kunder.

Ingen kjede

Med seg på laget har han tre andre ansatte i tillegg til sin kone Helle Jonassen. Da er de tre farmasøyter og to apotekteknikere som er klare til å betjene kundene på en profesjonell måte. Morten kommer til å bytte på å være på apotekene på Skarnes og på Kongsvinger.

Ditt Apotek er egentlig ingen kjede, men et innkjøpssamarbeid for alle som driver privat apotek. Ditt Apotek kjøper alle varene fra Norsk Medisinaldepot.

Tilpasser utvalget

– Hvordan er utvalget i din butikk?

– Vi har satt opp et sortiment ut fra erfaringer fra Kongsvinger. Dette vil hele tiden bli tilpasset etter behov fra kundene. Ekstra fornøyd er jeg over at vi også forhandler et lite utvalg i veterinærmedisiner. Det vi måtte mangle her kan vi bestille og få det inn neste dag, sier Morten, som er glad og stolt over sin nye butikk og sine dyktige medarbeidere.

Kommentarer til denne saken