Byggmagasinet i Glåmdalen viser frem noen av de mange flotte firmaene som finnes innenfor byggebransjen i området.

På de neste sidene vil ulike firmaer fortelle sin historie, presentere sine særegenheter og hvilke tjenester de tilbyr. Dette er solide firmaer med lokal forankring, og som er stolte av å bidra til oppbyggingen i Glåmdalen og omegn.

Gjennom tre generasjoner har Østmoen Sag AS vært det naturlige stoppestedet for selvbyggere og håndverkere. Byggsenteret huser nemlig mer enn et bredt utvalg av tyngre byggevarer og trelast. Med gunstige priser og kunnskapsrike fagfolk, som gir gode råd og løsninger, får kundene en komplett pakke.

Norsk oljehistorie startet for fullt på 1960-tallet. Familien Digerud var forut sin tid, og gjorde sitt inntog i bransjen allerede på 40-tallet. I dag sørger tredje generasjon for at distriktets hus og næringsbygg holder varmen gjennom Digerud Varmeservice AS.

Når du ferdes rundt på veiene i Glåmdals-distriktet er det mest sannsynlig Veidekke på Kongsvinger som har lagt asfalten du kjører, sykler eller går på. Med sterk lokal forankring og et landsomfattende fagmiljø i ryggen, er de alltid klare for nye veiprosjekter.

Svein Jarle Skyrud trives godt der det er regulert temperatur. Det spiller ingen rolle om det er i kjøle- eller fryseanlegget eller hjemme i boligen. Det viktigste for Celsius Kulde AS er at kvikksølvet viser rett temperaturen på kuldeanlegget eller varmepumpen.

Familiebedriften VOLAS graver, river, sørger for vann- og avløp legges etter forskriftene, bygger og vedlikeholder veier og står for snørydding og strøing i vinterhalvåret. Små og store oppdrag utføres med fokus på kvalitet og levering til avtalt tid.

Fellesnevneren for alle vi møter i magasinet er at de er opptatt av det som skjer lokalt og satser her vi bor. De støtter opp om den lokale utviklingen, rekrutterer til bransjen, og ikke minst - de er stolte av faget sitt!

Vi håper du får glede av magasinet, og at du vil støtte opp om det lokale næringslivet!

Katharina Wiig, innholdsskribent, Amedia SMB