(Gudbrandsdølen Dagningen)

Den endelige identifikasjonen forelå tirsdag.

I en pressemelding mandag meldte Kripos at de var kjent med at den unge kvinnen trolig var norsk, og at de antatt pårørende var varslet av lokalt politi.

Tirsdag bekreftet kommunedirektør i Ringebu, Håvard Gangsås, at det var en ung kvinne hjemmehørende i kommunen som hadde omkommet i Torremolinos.

– Vi er dessverre gjort kjent med at det tragiske dødsfallet i Spania er en ung person fra vår kommune, sier Gangsås til GD.

– Vi åpner Ringebu ungdomssenter mellom klokka 18–21 tirsdag kveld. Der vil sognepresten og medlemmer av kriseteamet være til stede for de som har behov for å snakke med noen, sier han.

Kripos koblet på

Spansk politi åpnet etterforskning etter at ringebukvinnen ble funnet livløs på åpen gate i Torremolinos av en gruppe ungdommer, skrev den spanske avisen El País 14. september. Nødetater ble tilkalt, men de kunne bare stadfeste at hun ikke var i live. 21-åringen hadde ingen ID-papirer på seg da hun ble funnet. Hennes veske som ble funnet på stedet, var tom, ifølge avisen.

Torremolinos ligger like vest for Malaga, på den spanske solkysten. Morken skal ha oppholdt seg der over lengre tid.

Kripos samarbeider med spansk politi i saken, men har hovedsakelig hjulpet til med å identifisere kvinnen.

– Hva skjer i denne saken nå?

– Kripos har bistått spansk politi i arbeidet med å identifisere den norske kvinnen som er funnet død i Torremolinos. Kripos har fått bekreftet identiteten på kvinnen fra spansk politi. De pårørende ble orientert i går, mandag kveld. Vi vil komme tilbake til eventuell offentliggjøring av navn, sier senior kommunikasjonsrådgiver hos Kripos, Axel Due.

– Gjennom politiets pårørendekontakt ber de pårørende om ro og ønsker ikke å bli kontaktet av pressen, sier Due.

Kommunikasjonsrådgiver Kristin Stavik Moshagen hos Politiet i Innlandet bekrefter at de har kontakt med pårørende.

– Pårørende blir ivaretatt via en pårørendekontakt hos oss, forteller hun.

Utenriksdepartementet gir de pårørende konsulær bistand. I konsulær bistand ligger det at Utenriksdepartementet ber norsk politi om å varsle de pårørende. De bidrar med praktiske forhold, som for eksempel å kontakte lokalt begravelsesbyrå.

Fingeravtrykk

Tirsdag ble Morken identifisert ved hjelp av fingeravtrykk i samarbeid med norske myndigheter.

Hun ble funnet død på et fortau ved en travel veg i et nabolag i Torremolinos. Det er foreløpig ukjent hvordan hun havnet på fortauet.

Det er foreløpig ikke kjent om det er mistanke om noe kriminelt, men spansk politi holder alle hypoteser åpne. Politiet etterforsker saken og venter på svar fra både obduksjonsrapporten og en toksikologisk rapport. Ifølge politiet vil rapportene være avgjørende for saken videre.

Til NRK sier en kilde i det spanske politiet at det er voldsavsnittet i det spanske nasjonalpolitiet som etterforsker dødsfallet, med bistand fra Kripos. De skal blant annet ha innhentet en overvåkingsvideo fra en skjønnhetssalong i området.