Gå til sidens hovedinnhold

OppTur vil ha med hele familien på aktiviteter

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Et fjellopphold satte OppTur på ideen om en kartlegging av flere eksisterende tilbud i Kongsvinger der alle kan være med.

– Vi har lenge hatt fokus på at voksne skal ut og bevege seg, men har også hatt planer om å få med barn på noe av det samme. Det er kjempeviktig at også barn beveger seg, forteller Torill Lujibregts i Opptur.

– Dette nevnte jeg på en tur vi var på og da sa Lillian Alstedt fra Kobra bordtennisklubb at de gjerne ville at det skulle komme barn og se på hva de holdt på med. Deretter tok jeg kontakt med Eskoleia barnehage og forrige uke var vi en tur på besøk hos Kobra, forteller Lujibregts.

God drahjelp

– Dette er veldig bra for oss, forteller hovedtrener Gundars Rusis i Kobra bordtennisklubb.

– Vi har litt vanskeligheter med å få barn til hallen, så det at Opptur tar tak i dette på denne måten, er god drahjelp for rekrutteringen, sier Rusis.

– Det er fortsatt mange som ikke vet at det finnes en bordtennisklubb i Kongsvinger, så at Opptur informerer om oss gjennom blant annet Facebook og Kongsvingerguiden, er veldig verdifullt for oss, sier han.

 

Gøy på isen

– Ideen er at Opptur skal være med å gi drahjelp til eksisterende aktiviteter i Kongsvinger, samt få med så mange som mulig ut på ulike aktiviteter, forteller Torill Lujibregts, som i dag er på besøk i ishallen der 6-åringene fra avdeling Sebra i Eskoleia barnehage er ute på glattisen.

– Vi er her hver tirsdag og både vi voksne og ungene koser oss på isen samtidig som ungene styrker det motoriske, forteller pedagogisk leder, Madeleine Jensrud i Eskoleia barnehage som liker ideen til OppTur.

– Det er et kjempefint tiltak og et tilbud til foreldre og barn til å komme seg ut og være med på ulike aktiviteter, forteller Madeleine Jensrud i det flere av ungene går over ende på isen og hun og de andre voksne må trå til med en hjelpende hånd.

En av dem er 6 år gamle Kaia Rymoen, som til tross for det ublide møtet med isen, er like blid.

– Jeg liker å gå på is, men det kan være litt vanskelig for det er så glatt. Men det gjør ingen ting om man ramler. Det er bare å stå opp igjen og skøyte mer, sier hun.

– Jeg har lyst til å bli skøytelærer, kommer det fra en i det hun suser forbi.

– Bra, da kan du lære oss å bli flinke til å gå på skøyter, sier Andreas Bjerke og støtter seg til en bruskasse.

– Det er moro å gå på skøyter, men jeg tror ikke jeg kommer til å bli ishockeyspiller når jeg blir større, sier han.

 

Gull verdt

– Det er gøy å se ungene more seg, og det er nettopp det vi vil, kartlegge aktiviteter der hele familien kan være med. Om du er 5 år eller 70 år, skal du vite at det finnes noe for alle, forteller Torill Lujibregts som kommer til å bruke Oppturs egne sider på Facebook og Kongsvinger guiden til å videreformidle informasjon om ulike ting alle kan være med på.

– Tilbakemeldingene vi har fått viser at de er kjempefornøyd, du kan si det er en opptur for dem som driver med aktiviteter og at kombinasjonen er gull verdt for både oss og de som driver organisert aktiviteter, sier Torill Lujibregts.

 

Kommentarer til denne saken