[NETTAVISEN:] Mandag kommer snøen tilbake etter et lite opphold med mye sol i Sør-Norge søndag. I løpet av mandagen kommer det både snø og regn på Sør- og Østlandet, og det kan skape store vanskeligheter i trafikken.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Akershus, Buskerud og Oslo. Det er fare for regn som fryser på bakken.

– Det ser ut til at det sør for kysten i Østfold og Vestfold blir regn, og det er muligheter for at vi får regn som fryser på bakken, slik at det kan bli en del vanskelige kjøreforhold, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Han anslår at det kan være snakk om omkring 15 til 20 millimeter noen steder.

– Når det gjelder Buskerud, Akershus og Oslo så er det sendt ut farevarsel, men det er hovedsakelig på grunn av snø. Det kan komme regn nær Oslofjorden utover kvelden.

I farevarselet som er sendt ut for Agder, Telemark, Vestfold og Østfold heter det at det lokalt er fare for regn som fryser på bakken.

Ifølge varselet for Akershus, Buskerud og Oslo er det ventet vanskelige kjøreforhold på grunn av snø fra mandag formiddag, da vi kan vente oss mellom 10 og 15 centimeter snø.

«Mandag kveld er det fare for regn som fryser på bakken sør for omtrent Oslo», heter det videre.

I Sør-Norge er det også sendt ut flere farevarsler om snøskredfare.

Søndag og mandag er det moderat snøskredfare i en rekke fjellområder over hele landet. I Vest-Telemark, Jotunheimen og Hallingdal øker faren tirsdag til nivå 3 – betydelig – som følge av store mengder løssnø i kombinasjon med vindøkning. Fareskalaen til NVE har fem nivåer.