Ovlien hedret med stillhet før landskampen

Avdøde Adrian Ovlien ble hedret med stillhet før landskampen mellom Norge og Australia på Ullevaal stadion fredag.

Avdøde Adrian Ovlien ble hedret med stillhet før landskampen mellom Norge og Australia på Ullevaal stadion fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsvinger-spiller Adrian Ovlien, som forrige uke døde bare 20 år gammel, ble minnet med stillhet før avspark i fredagens landskamp.

DEL

Norges og Australias spillere stilte opp rundt midtsirkelen og sto arm i arm mens speaker på norsk og engelsk fortalte om Ovlien, som spilte 50 aldersbestemte landskamper for Norge. Så var det stillhet mens publikum på glissent besatte tribuner sto.

På storskjermene ble det vist bilde av Ovlien, som for snaut halvannet år siden spilte cupfinale på Ullevaal.

Den unge og lovende midtstopperen pådro seg en infeksjon under treningsleir i Spania. Det utviklet seg til blodforgiftning, og han døde for en drøy uke siden. Mange av spillerne i Norges tropp har spilt med eller mot Ovlien, og dødsfallet har gått inn på dem.

– Det er bare tragisk. Jeg spilte med Adrian både på regionlag og landslag, og han var en fantastisk fyr, sa Kristoffer Ajer til NTB tidligere i uken. For to år siden spilte han i det som ble Ovliens siste kamp i landslagsdrakt. Fredag debuterte Ajer på A-landslaget.

Tidligere fredag ble Ovlien begravet fra en fullsatt Vestmarka kirke.

Artikkeltags