Flisa rundspilt i første omgang – tok grep og tre viktige poeng

JUBLET FOR TO:  Simen Stølen, til venstre, og Flisa- benken kunne juble for to scoringer fra spissen.

JUBLET FOR TO: Simen Stølen, til venstre, og Flisa- benken kunne juble for to scoringer fra spissen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

(Flisa- Ready: 2-1) Flisa hadde ikke ballen mye før pause. I høyt tempo kjørte Ready mer eller mindre over de blå. Men 10 minutter ut i andre omgang hadde Ready løpt fra seg uten å skape de store mulighetene.

DEL

Da slo Flisa til igjen og vant.

– Vi var ikke gode før pause, men skjerpet oss betraktelig i andre omgang. Vi skapte vel like mye som dem, og poengene var det deilig å få.

– Nå er vi likt med Ready poengmessig. Vi var solide igjen etter pause, sier en meget lettet Flisa-trener, Kristen Ommang Engen.

Fikk synet tilbake

Meget sentral med å få Flisa tilbake i kampen og til slutt seier, var Erlend Karlsen. Det var slett ingen selvfølge at han skulle kunne spille denne kampen. For et par uker i siden, i kampen mot Valdres, fikk han en hard ball rett i øyet og området rundt.

Det førte til blødninger og to dager uten syn på ene øyet.

– Det var skummelt da det sto på. Det var to dager uten syn på øyet som fikk smellen. Men det kom tilbake etter hvert. Jeg var hos øyelege igjen et par dager før denne kampen. Heldigvis fikk jeg beskjeden at jeg var klar for kamp igjen. Jeg måtte bare passe på ikke å få en ny smell i øyet.

– Det er ikke alltid lett å gardere seg mot slikt, men jeg tenkte ikke på det i hele tatt da kampen var i gang. Og det gikk jo bra. Det er utrolig godt å være i gang igjen, sier Erlend Karlsen til Østlendingen.

– Han var jo banens beste i dag. En kjempejobb av ham, sier trener Ommang Engen.

Karlsen balanserte midtbanen til Flisa, brøt opp mye av Readys «Barcelona-spill» og serverte gode pasninger. Han var spillbar hele tiden og har evnen til å holde litt ekstra på ballen når det svirrer motstandere rundt, som det gjorde i første omgang.

Sterk vending

Flisa åpnet bra, og etter sju minutter serverte Andreas Lundgren spisskollega Simen stølen. Sistnevnte dro seg gjennom og scoret sikkert.

Flisa hadde ytterligere et par gode muligheter. Men så tok Ready over helt og holdent. De skapte ikke spesielt mye, men plutselig var en Ready-spiller alene med keeper Andreas Smedplass og scoret.

Da lagene gikk til pause, var det nok ikke mange rundt banen som satte pengene sine på Flisa-poeng. Men troen hadde både trener Ommang Engen og spillerne. Og da Ready hadde løpt seg ferdig 10 minutter ut i omgangen, var Flisa klare til å ta tak i kampen igjen.

Det som kom av Ready-forsøk ble enten blokkert av forsvarere eller havnet i sikre klyper hos 16-åringen Andreas Smedplass. Det skal sies at Ready hadde en ball i stolpen for åpent mål tidlig i omgangen. Men stolpene er jo keeperens beste venn.

Og så var plutselig Simen Stølen frampå igjen og avgjorde kampen drøye 20 minutter før slutt. Etter det hadde Flisa bra kontroll. Så la tr4ener Ommang Engen om til 4-5-1 og kontrollerte kampen inn.

Kampfakta

  • Flisa - Ready 2-1 (1-1)
  • Norsk Tipping-ligaen avd 2
  • SolørRadioen Stadion
  • Tilskuere - vel 100
  • Dommer:  Pål Berg, Furnes Fotvall
  • Gule kort:  Erlend Karlsen og Ole Kristian Myhre, begge Flisa
  • MÅL: 1-0 Simen Stølen(7) , 1-1  Aie David Yacuoba Coulibaly (37), 2-1 Simen Stølen (67)
  • Flisas lag(4-4-2): Andreas Smedplass - Ole Kristian Myhre, Bjørn Erik Krogh Gerson, Muhammed Numan Øzdemir, Einar Rusten Thoresen-  Andreas Håbakk(Simen Midtsundstad fra 78.min), Erlend Karlsen, Simen Nordnes, René Eriksen-  Simen Stølen, Andreas Lundgren(Strahinja Latkovic fra 65.min).

Artikkeltags