...
Jeg er forbannet over at vi ikke fikk godkjent utligningen. I dag ble vi bortdømt. Det er ikke lett å skulle vinne mot russerne og fire dommere i tillegg, sa landslagssjef Roy Johansen til Max etter kampen. Foto: Terje Pedersen, ANB

Forbannet på dommerne

Stockholm (ANB-NTB): Mektige Russland ble som ventet for sterke for Norge i ishockey-VM, men 2-4-tapet til tross yppet nordmennene seg mot storebror i øst.

Publisert 06.05.2012 kl 19:36 Oppdatert 06.05.2012 kl 19:36

Tips en venn på e-post:Hadde dommerne godkjent en norsk utligning til 2-2 i midtperioden, kunne det kanskje blitt en ny norsk hockeyskalp. Men Norge er lillebror i internasjonal ishockey og blir ofte straffet for det.

– Jeg er forbannet over at vi ikke fikk godkjent utligningen. I dag ble vi bortdømt. Det er ikke lett å skulle vinne mot russerne og fire dommere i tillegg, sa landslagssjef Roy Johansen til Max etter kampen.

Johansen berømmet laginnsatsen og ga dessuten VM-debutant Lars Volden ekstra ros.

– Volden gjorde en kjempekamp, ingen tvil om det, sa landslagssjefen.

Volden hadde 42 redninger, en redningsprosent på 91,3.

Russerne startet best, men så kom det norske laget mer og mer med i kampen. De norske spillerne klarte etter hvert også sette et visst trykk i offensiv sone.

Det gikk hele 14 minutter før det kom en utvisning i kampen. Det var russerne som først fikk muligheten til spill i overtall, men Jevgenij Malkin & co. skapte lite foran Volden ved den anledningen.

Noen få sekunder etter at neste nordmann måtte i utvisningsboksen satte Detroit Red Wings-stjernen Pavel Datsjuk derimot inn 1-0 på en suser av et håndleddsskudd. Da var det spilt et drøyt minutt av midtperioden.

Nordmennene pådro seg en del unødvendige utvisninger, og Russland gikk opp til 2-0 med en mann mer på isen. Da Norge litt senere fikk spille fem mot tre, traff Morten Ask perfekt fra distanse på et direkteskudd, og reduseringen var et faktum.

Noen minutter senere satte Per-Åge Skrøder inn utligningen til 2-2, trodde alle, men den ene dommeren markerte for offside i målgården og visket bort målet til store protester fra norske spillere og storparten av publikum i et halvfullt Globen.

Så gikk det som det ofte går, og russerne gikk raskt opp i 3-1.

Enkelt mål i 3. periode

Nordmennene lot seg likevel ikke knekke, og Marius Holtets redusering til 3-2 var mer enn fortjent.

40 sekunder ut i tredje periode gjorde Aleksander Perezjogin enkelt 4-2, og det ble veldig tungt for det norske laget å komme tilbake. Det som likevel gledet var den norske innsatsen og at samtlige rekker bidro offensivt. De norske spillerne virket heller ikke så underlegne rent fysisk som ved tidligere anledninger.

Allerede mandag er Tsjekkia motstander i ishockey-VM. (ANB-NTB)

På forsiden nå


«Ingen» ser dette skiltet

Når lyskryssene i Kongsvinger slutter å lyse rødt og grønt, er det få som får med seg skiltinga.

...

Hesteulykke-saken for retten i februar

Den mye omtalte hesteulykkesaken på Bjørkelangen, hvor en mann fra Aurskog-Høland er tiltalt for uaktsomt bildrap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), skal opp i Nedre Romerike tingrett 10. til 13. februar.

...

KB Gruppen investerer i Bergen

KB Gruppen har i dag signert kontrakt om kjøp av Bergen Bydrift AS for nærmere 50 millioner kroner.