...
Olav Lundanes kan feire triumf på Tiomila i Sverige. Foto: Thomas Sivertsen, ANB

Dobbelttriumf for Halden

Halden sto for en orienteringsbragd ved å vinne begge klassene i orienteringsstafetten Tiomila i helgen.

Publisert 06.05.2012 kl 15:28 Oppdatert 06.05.2012 kl 15:51

Tips en venn på e-post:Olav Lundanes løp søndag mennene inn til seier.

Halden vant begge klasser også for ti år siden, men søndagens seier var Haldens første i den klassiske orienteringsstafetten siden 2007.

– Dette har vi savnet veldig. det er et stort press på oss i Halden når det gjelder Tiomila, og da er det spesielt å lykkes. Nå har vi også en ny og ung stamme i laget som vi kan bygge på framover, sa Lundanes.

Vinnerlaget besto av Mats Haldin, Jon Pedersen, Erik Axelsson, Vincent Coupat, Marcus Millegård, Emil Wingstedt, Mattias Karlsson, Magne Dæhli, Søren Bobach og Olav Lundanes.

Det var Norges to store orienteringsprofiler som løp ankeretappene for Halden. Lørdag ettermiddag kunne Anne Margrethe Hausken Nordberg løfte armene, søndag var det Lundanes sin tur.

Det gjorde han etter å ha vunnet en duell med Kristiansands ankermann Hans Gunnar Omdal. Sistnevnte hadde 15 sekunders ledelse ved siste veksling.

Grep sjansen

– Jeg var litt forberedt på at det kom til å bli slik. Da Magne (Dæhli) ble innhentet at Holger Hott på 8. etappe, tenkte jeg at det var et mulig scenario, sa Lundanes.

– I utgangspunktet var planen å være tålmodig, men jeg fikk en mulighet allerede på første post.

Lundanes koblet grepet og så seg aldri tilbake.

– Jeg passerte noen jorder hvor det var god sikt framover, men jeg så ingen. Da antok jeg at jeg ledet. Med god flyt, og bare to 15 sekunders bommer midtveis, var det en god gjennomføring.

Omdal måtte gi opp kampen mot Lundanes, men han sikret norsk dobbeltseier tre og et halvt minutt bak vinneren.

– Jeg gjorde en god teknisk gjennomføring. Med unntak av litt bom på første post var det lite å utsette, sa han etter 18 tøffe kilometer.

Skjerpet

Halden tok sin niende seier i Tiomila, men altså den første på fem år.

– Det har vært litt så som så de siste årene. Bunnen var kanskje i Finspång i 2010. Etter det har vi skjerpet oss og løpt to gode Jukola-stafetter (to seirer) og to gode Tiomila (2.-plass i fjor og seier i år), sa Lundanes.

– Neste mål er å vinne Jukola for tredje gang på rad i juni.

På Kristiansands lag løp Vegard Danielsen, Jostein Andersen, Eirik Svensen, Christian Wiig Bøen, Mats Dahlén, Baptiste Rollier, Martin Hubmann, Holger Hott, Daniel Hubmann og Hans Gunnar Omdal.

– Hele laget gjorde en god jobb, men i dag var Olav Lundanes for sterk på siste etappe. Vi er fornøyd med 2.-plass, men jeg håper og tror at hele laget er innstilt på å jobbe steinhardt for en ny seier, sa Daniel Hubmann.

NTNUI endte på 15.-plass som tredje beste norske lag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Kommunen kjøper «vannsklie-tomta» og betaler 150.000 i leie for tre år: – Glad for å bli ferdig

Historien om vannsklia som ble bygd på annen manns grunn, nærmer seg avslutning. Nå skal kommunen betale 150.000 kroner for «leie» i tre år og kjøper tilbake tomta for 3,9 millioner.

...

Matildas erklæring

Hun sang seg inn i alles hjerter med «When Something Ends» – nå er Matilda Gressberg travelt opptatt i platestudio igjen – også denne gangen er alt signert Matilda selv.

Polakk stanset i bil full av sprit og sigaretter

En polsk mann i 20-årene ble mandag stoppet av tollere i Åsnes kommune i Hedmark etter mistanke om smugling. Varebilen han kjørte, viste seg å være full av brennevin, øl og sigaretter.

...

En av tre bilister i Hedmark tror de har promillekjørt

Gjensidiges samfunnsundersøkelse avslører at svært mange tar sjanser med alkohol og legemidler sammen med bilkjøring.