...
Den norske målvakten Lars Haugen virket solid under VM-kampen, til tross for tapet. Foto: Terje Pedersen, ANB

Grådig forbund, publikum sviktet

Det var så vidt halvfullt i Globen under VM-åpningen. Svenske aviser snakker om fiasko.

Publisert 05.05.2012 kl 12:43 Oppdatert 05.05.2012 kl 13:15

Tips en venn på e-post:Snaue 8000 møtte fram på svenskenes VM-åpning mot Norge. Det

– Forbundet må ta skylden. Grådigheten råder, slo Svenska Dagbladet fast.

Det svenske ishockeyforbundet med markedssjef og visepresident Peter Forsberg (ikke den tidligere NHL-stjernen) har kalt inn til krisemøte og innrømmet at man kanskje har bommet når man fastsatte prisene.

– Det er alltid kjedelig med halvtomme tribunen, men vi måtte ta den prisen for at budsjettet skulle gått rundt, sa Forsberg.

Den billigste billetten kostet 425 kroner, mens den dyreste lå på rundt 1500 kroner. Det som har fått svenskene til å snu i billettlukene var at man måtte kjøpe en pakke billetter. Det vil si at man også måtte kjøpte billettene til de andre kampene som ble spilt samme runde.

Aftonbladet anslår at prisen for en familie på fire med de dyreste billettene hadde nærmet seg 12.500 kroner.

Det som egentlig var flauest åpningskvelden for Sveriges landslagssjef Pär Mårts var da nasjonalsagene ble avspilt. Mårts ble lettere sjokkerte da han hørte hvor mange som sang med på «Ja, vi elsker» sammenlignet med under

Svenskene vant som de ville mot Norge, og de tre svensk målene viste kvalitet fra øverste hylle. Bare synd at snaue tre tusen svensker fikk oppleve se kampen fra tribunene. NHL-stjernene var også forundret over publikumsframmøtet.

I Helsingfors derimot trakk åpningskampen mellom USA og Frankrike nesten like mange tilskuere som alle de tre kampene i Globen. I oppgjøret mellom Finland og Hviterussland var over 12.000 tilskuere møtt fram. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Påskequiz - Påskeaften

Svar korrekt på ti spørsmål og bli med i trekningen av et gavekort!

Ta quizen!

Politiet ordner opp for folk på fylla i Trysilfjellet

Berusede unge menn som kler seg nakne i feil hytte, må ha hjelp til å finne eget hotell eller må roe ned gemyttene.

...

Konfirmanter samlet inn 138.000 til Fasteaksjonen

De er så glade over å vite at de er til nytte, konfirmantene i Solør som skaffet 137.425 kroner til Kirkens Nødhjelps hjelpeprosjekt for katastroferammede.

Med en bønn om forsoning

– Det er litt sært, jeg må innrømme det. Men det er bare bra, for da blir det lagt merke til. At folk ser hva påsken egentlig handler om.