...
Den norske målvakten Lars Haugen virket solid under VM-kampen, til tross for tapet. Foto: Terje Pedersen, ANB

Grådig forbund, publikum sviktet

Det var så vidt halvfullt i Globen under VM-åpningen. Svenske aviser snakker om fiasko.

Publisert 05.05.2012 kl 12:43 Oppdatert 05.05.2012 kl 13:15

Tips en venn på e-post:Snaue 8000 møtte fram på svenskenes VM-åpning mot Norge. Det

– Forbundet må ta skylden. Grådigheten råder, slo Svenska Dagbladet fast.

Det svenske ishockeyforbundet med markedssjef og visepresident Peter Forsberg (ikke den tidligere NHL-stjernen) har kalt inn til krisemøte og innrømmet at man kanskje har bommet når man fastsatte prisene.

– Det er alltid kjedelig med halvtomme tribunen, men vi måtte ta den prisen for at budsjettet skulle gått rundt, sa Forsberg.

Den billigste billetten kostet 425 kroner, mens den dyreste lå på rundt 1500 kroner. Det som har fått svenskene til å snu i billettlukene var at man måtte kjøpe en pakke billetter. Det vil si at man også måtte kjøpte billettene til de andre kampene som ble spilt samme runde.

Aftonbladet anslår at prisen for en familie på fire med de dyreste billettene hadde nærmet seg 12.500 kroner.

Det som egentlig var flauest åpningskvelden for Sveriges landslagssjef Pär Mårts var da nasjonalsagene ble avspilt. Mårts ble lettere sjokkerte da han hørte hvor mange som sang med på «Ja, vi elsker» sammenlignet med under

Svenskene vant som de ville mot Norge, og de tre svensk målene viste kvalitet fra øverste hylle. Bare synd at snaue tre tusen svensker fikk oppleve se kampen fra tribunene. NHL-stjernene var også forundret over publikumsframmøtet.

I Helsingfors derimot trakk åpningskampen mellom USA og Frankrike nesten like mange tilskuere som alle de tre kampene i Globen. I oppgjøret mellom Finland og Hviterussland var over 12.000 tilskuere møtt fram. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Femte året på «are sia'»

Helt siden 1798 har Kongsvinger-marken vært arrangert på Festningssida, men for fem år siden ble Marken delt med «are sia'».

...

Da Ahus-ledelsen fikk se denne videoen kontaktet de et skadedyrfirma

Det han trodde var en Ahus-mus, viste seg å være noe helt annet.

...

Fikk gjennomslag for Solør-tanken

Ap og Sp stemte sammen. Dermed skal det utredes en Solør-kommune.

...

Sa fra seg millioner i parkeringsinntekter

Tidligere kommunetopper parkerte kommunestyrevedtak og gikk sin egen vei. Slik gikk Kongsvinger kommune glipp av millioninntekter.