...
Rihanna har solgt 25 millioner album. Nå filmdebuterer hun på ordentlig i «Battleship». Foto: UIP

Tøff overgang for Rihanna

London (ANB-NTB): Å ta regi er noe helt annet enn å bli produsert, ifølge filmklare Rihanna (24).

Publisert 03.04.2012 kl 11:22 Oppdatert 21.06.2012 kl 11:20

Tips en venn på e-post:

Hun har solgt over 25 millioner album. Nå Hollywood-debuterer Robyn Rihanna Fenty for alvor i «Battleship» (norgespremiere 11. april), hvor internasjonal marine kjemper mot utenomjordiske beist.

Det er ikke fritt for at overgangen fra platestudioet til Peter Bergs filmsett var tøff for en dame som er bortskjemt med å bestemme selv.

– Med en produsent samarbeider du. Det blir nesten som idé-pingpong, forteller hun til NTB under Europa-lanseringen i London.

– På en film, derimot, får du veldig tydelige instrukser av regissøren. Noen ganger lar han deg leke litt, men det er alltid noe spesifikt han er på jakt etter, rapporterer Rihanna, som fikk en forsmak av kinolerretet i cheerleading-serien «Bring It On» i 2006.

To av produsentene hun har benyttet hyppigst på musikkfronten, er Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i det norske Stargate-teamet. Dem skryter hun ofte av, også denne kvelden.

– Jeg har jobbet med Stargate siden den første skiva mi. Selv om det kun var snakk om én sang, har de vært med hele veien, og dermed fått ta del i veksten og utviklingen min, konstaterer Rihanna.

– De har vokst sammen med meg. Låtene deres blir stadig bedre, og de vet hvor jeg vil. Prosessen er blitt så naturlig at de til enhver tid kjenner mitt neste trekk.

I sci-fi-eventyret «Battleship» stiller hun skulder ved skulder med ungkjekkaser som Taylor Kitsch og Alexander Skarsgård, mens Liam Neeson står ved roret og sikrer rutinen.

Det er heller ikke fritt for at Rihanna satte pris på å innta en birolle for en gangs skyld.

– Det var fantastisk å slippe å ha alt presset. Det nøt jeg virkelig, vedgår hun overfor NTB.

– Dessuten er jeg vant til å sette meg på et fly og reise til en ny tidssone hver dag. Her både startet og avsluttet vi arbeidsøkta til samme tid. Vi fikk til og med fri i helgene. Det var nytt for meg, og jeg elsket det, sier Rihanna. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

- Jeg er glad for at han ikke likte meg

Eva Grennes forteller at den drepte venninnen var redd 48-åringen og ville ha ham ut av huset, men turte ikke si noe.

...

Drapsvåpenet funnet

Politiet har funnet kniven som trolig var drapsvåpenet. Nå vil de vite alt som skjedde rundt huset på Myra onsdag.

...

Var hos kvinnen onsdag, men trodde at hun sov

– Vi besøkte den drepte onsdag kveld, og trodde at hun sov. Vi vi ville ikke vekke henne og reiste igjen, sier mannen som varslet om drapet torsdag.

...

Husk å stille klokken i natt!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?