Festival mot tusen

Hva får over 800 festivalgjengere til å ta turen til grustaket på Disenå? Jo, nettopp fordi Audunbakken er en av norges beste festivaler.
Hanne Taalesen E-post
Publisert 07.08.2006 kl. 22:00 Oppdatert 26.09.2006 kl. 12:13

Tips en venn på e-post:


Foto: OLE-JOHNNY MYHRVOLD
Foto: OLE-JOHNNY MYHRVOLD
Festivalgeneral Audun Hansen var storfornøyd med årets festival. ? Det blir bare bedre og bedre, sier han. Foto: OLE-JOHNNY MYHRVOLD
Kjæresteparet Lene Terese Bjotvet og Håvard Vang likte seg veldig godt på Audunbakken. Foto: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

Fargerike utedasser, kunstutstilling, festivalcamp, bra musikk og ikke minst masse folk ga rammen for den fjerde Audunbakkenfestivalen.

Over 800 festivalgjengere hadde tatt turen til Disenå lørdag kveld for å få med seg en av årets store opplevelser i Sør-Odal. Og det er riktignok bare de som ble telt. Med store muligheten for å snike seg gjennom skogen for å få med seg årets konsertarrangement i Odalen, ble det hintet fra vaktene om at det var tilfellet for en del av de besøkende. Dermed anslo de det reelle besøkstallet til å ta steget opp mot 1000.

Lapskaussuksess

– Vi er meget fornøyd med årets arrangement. Alt har gått etter planen og det ser ut til at masse folk har tatt turen hit for å få med seg festivalen, sier festivalsjef Audun Hansen.

Stemningen var på topp både foran scenen og utover festivalområdet. Selv om det virket som om promillenivået ble høyere jo lenger bort fra scenen man kom, så storparten av publikummerne ut til å storkose seg i den sommervarme lørdagskvelden. Den hjemmelagde lapskausen slo som alltid an, og foreldre og frivillige sto på og jobbet for å få festivalen til å gå rundt.

Lene Terese Bjotvet hadde tatt turen fra Bergen for å være med på festivalen. Riktignok fordi hennes forlovede er fra Odal, men hun syns uansett at turen var verdt det.

– Dette var jo bare en skikkelig koselig festival. Det er sånne arrangementer som er morsomme å dra på, rett og slett fordi stemningen er så bra, sier hun.

Trygt og godt

Festivalledelsen hadde leid inn både politi, Røde Kors og Natteravnene for at folk skulle være trygge.

– Det er veldig betryggende å ha dem her. Når så mange er samlet på et sted, er det ikke alltid like lett å holde styringen. Men med ekstra mannskap på plass, er ikke det noe problem, sier Silje Øktner i festivalledelsen.

Audunbakkenfestivalen 2006 begynte med Davy Jones Locker, så tok Girl from Saskatoon over før Rex Rudi entret scenen. Med en ekstra hyllest til Elvis Presley, hadde bandet publikum i sin hule hånd. Deretter tok The Cheaters over før Surferosa entret scenen med brask og bram.

På forsiden nå