...
25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter. Foto: Vidar Ruud, ANB/Illustrasjon

Legger kalori-kortene på bordet

Først begynte de å tilby salat, deretter frukt. Nå vil McDonald's også hjelpe kundene med å telle kalorier.

Publisert 13.09.2012 kl 08:32 Oppdatert 13.09.2012 kl 08:32

Tips en venn på e-post:Fra neste uke vil alle hamburgerkjedens 14.000 utsalg i USA opplyse om hvor mange kalorier det er i måltidene de serverer.

– Vi erkjenner at kundene ønsker å vite mer om ernæringsinnholdet i maten og drikkevarene de bestiller, sier McDonald's leder i USA, Jan Fields.

McDonald's har opp gjennom årene måttet tåle hard kritikk for sitt bidrag til fedme-epidemien i USA.

Hver tredje amerikaner er nå overvektig, og usunne matvaner får mye av skylden. Hamburgerkjeden har lenge høstet kritikk for sin meny, som kritikerne mener bør inneholde flere sunne valg. Nå lover de bot og bedring.

25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter.

Paradoksalt nok dukker det samtidig opp nye retter som ligger helt i den andre enden av sunnhetsskalaen på menyen, blant dem Angus Bacon and Cheese-burger som inneholder solide 790 kalorier.

McDonald's har i år også begynt å tilby brus i superstore begre, til samme pris som man må betale for de minste drikkebegrene.

Amerikanernes evige tørste etter sukkerholdig drikke får mesteparten av skylden for fedme- og diabetes-epidemien landet nå opplever. (ANB-NTB-AFP)

På forsiden nå


...

Avviste anken i overgrepssaken

Høyesterett har avvist anken i norgeshistoriens kanskje verste overgrepssak mot barn.

...

– Fornøyd med 105 av 120 minutter

Knights-trener Svein Ove Nermo har en offensiv inngang til kveldens hjemmemøte med Sparta.
LIVE | Vi følger Knights – Sparta fra klokken 18.30
RADIO | Hør kampen på radiokongsvinger.no

...

«Det har vært en ære å få spille med deg, Luggen»

Knights-spiller Linus Rolinder lader opp til søndagens kamp med et blogginnlegg til alle hockeyinteresserte. Få et innblikk bak fasaden i Norges øverste hockeyliga – GET-ligaen!
BLOGG I Les hele innlegget til Rolinder her!

Kattene har overtatt huset

Naboer fortviler over et kattehold i Kongsvinger som har kommet ut av kontroll.