...
25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter. Foto: Vidar Ruud, ANB/Illustrasjon

Legger kalori-kortene på bordet

Først begynte de å tilby salat, deretter frukt. Nå vil McDonald's også hjelpe kundene med å telle kalorier.

Publisert 13.09.2012 kl 08:32 Oppdatert 13.09.2012 kl 08:32

Tips en venn på e-post:Fra neste uke vil alle hamburgerkjedens 14.000 utsalg i USA opplyse om hvor mange kalorier det er i måltidene de serverer.

– Vi erkjenner at kundene ønsker å vite mer om ernæringsinnholdet i maten og drikkevarene de bestiller, sier McDonald's leder i USA, Jan Fields.

McDonald's har opp gjennom årene måttet tåle hard kritikk for sitt bidrag til fedme-epidemien i USA.

Hver tredje amerikaner er nå overvektig, og usunne matvaner får mye av skylden. Hamburgerkjeden har lenge høstet kritikk for sin meny, som kritikerne mener bør inneholde flere sunne valg. Nå lover de bot og bedring.

25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter.

Paradoksalt nok dukker det samtidig opp nye retter som ligger helt i den andre enden av sunnhetsskalaen på menyen, blant dem Angus Bacon and Cheese-burger som inneholder solide 790 kalorier.

McDonald's har i år også begynt å tilby brus i superstore begre, til samme pris som man må betale for de minste drikkebegrene.

Amerikanernes evige tørste etter sukkerholdig drikke får mesteparten av skylden for fedme- og diabetes-epidemien landet nå opplever. (ANB-NTB-AFP)

På forsiden nå


...

Faren til de bortførte jentene meldte seg for politiet i dag

10. juni bortførte Mansur Mahasev sine to døtre på Austmarka. I dag troppet han opp hos politiet, med løfte om å ikke bli pågrepet.

...

Eiksenteret Solør er etablert

Eiksenteret Kløfta, Eiksenteret Elverum og Geir Arne Skyrud har etablert Eiksenteret Solør som et nytt servicesenter.

Tre ganger så mange ber om skatteamnesti

Så mange som 104 personer i Skatt øst ba om skatteamnesti i første halvår i 2014.

...

Stuper ut i nye svømmekurs

Med økt instruktørstab går svømmeklubben inn i ny sesong med nye tilbud: Svømmekurs for voksne og egne stupekurs.