...
Illustrasjonsfoto. Foto: Pressebilde, ANB

Åtte innbrudd på to dager

VÅLER: – Og vi utelukker ikke at det kan dreie seg om flere, sier politiet.

Publisert 15.04.2012 kl 21:55 Oppdatert 16.04.2012 kl 07:50

Tips en venn på e-post:Lølrdag kunne Glåmdalen Nett melde om at politiet hadde fått henvendelser fra fire hytteeiere i Gravberget i Våler.

Samtlige hadde hatt innbrudd i sine fritidsboliger, og operasjonsleder Henning Olsen i Hedmark politidistrikt utelukket ikke flere meldinger om innbrudd.

Og ganske riktig; søndag kom det fire nye henvendelser fra fortvilte hytteeiere.

– Den første meldingen fikk vi litt over klokka 14.00 søndag ettermiddag. Det var gjort innbrudd i to hytter på Vålmangen i Langåsen hyttefelt i tidsrommet etter påsken.

– Vi skal ta en nærmere titt på hyttene mandag, og det forelølpig uvisst hva som er stjålet, forteller operasjonsleder Trond Ola Berg.

To timer senere kom den neste meldingen.

– Også denne gangen var det gjort innbrudd i Langåsen. Det dreier seg om både en hytte og et uthus. Tyvene har brutt opp dører, og stjålet et aggregat og et solcelleanlegg med batterier. Dette innbruddet vil følges opp av lensmannskontoret over helga.

Litt før klokka 19.00 søndag kom den - til nå - seneste meldingen om hytteinnbrudd i Våler.

– Denne hytta ligger i Vålmangen. Det er uvisst hva som er stjålet. Åsnes lensmannskontor følger opp innbruddet over helga, sier Berg.

Han vil oppfordre de som har hytter i området til å sjekke sin hytte med tanke på raidet som har foregått etter påske.

– Det er tydeligvis noen som har gått systematisk til verks. Det er alt for mange innbrudd på et ganske lite område til at det kan være tilfeldig, sier operasjonslederen.

Han understreker at politiet vil legge ressurser i etterforskningen, men oppfordrer allmenheten til å hjelpe politiet.

– Innbruddene vil bli fulgt opp mandag, men vi er veldig avhengig av tips fra folk som har vært i området. Hvis de har sett personer eller biler i dette hytteområdet, vil vi gjerne at de gir lyd fra seg, sier Trond Ola Berg.

På forsiden nå


...

Får ikke fjernet «dusteforbud»

Jæger No 50 Knud Bergersen Lindberget ble blant annet tiltalt for majestetsfornærmelse mot kronprins Carl Johan, etter at hans sølvtøy ble stjålet i 1815. Dette er ett av punktene Siv Jensen og Fremskrittspartiet vil fjerne.

...

PST avblåser trusselberedskapen

Politiet skal ikke lenger bære våpen, og grensekontrollen skal normaliseres.

...

Nå blir det ølservering i kirka

Det blir ikke bare altervin under kulturdagene i Nes kirke.