...
Sebastian Vettel var raskest i kvalifiseringen. Foto: Mark Thompson, Getty Images/All Over Press/ANB

Vettel var raskest

Verdensmester Sebastian Vettel var raskest og vant lørdagens kvalifisering til Europas Grand Prix i formel 1.

Publisert 23.06.2012 kl 19:30 Oppdatert 23.06.2012 kl 19:32

Tips en venn på e-post:Motorshow i Tokyo

Se bildene fra Tokyo Motor Show tidligere i desember.

Se bildeserie

Kule biler på Sema

Sema er et litt annerledes motorshow. Her er ikke bare nybiler, men også mange spesielle kjøretøy. Vi har plukket ut endel her.

Se bildeserie


Tyskeren har dermed sikret seg «pole position» for tredje gang i år.

Vettel starter dermed søndag i front i første startspor i spanske Valencia for tredje året på rad. Red Bull-føreren får Lewis Hamilton (McLaren) ved sin side, som var litt under halvsekundet bak Vettel og tok annenplassen i kvalifiseringen.

Pastor Maldonado fra Williams ble nummer tre, mens Lotus-førerne Romain Grosjean og Kimi Räikkönen tok fjerde- og femteplassen.

Vettel slo tilbake

Det så lenge ut til at 24-åringen ikke ville klare å ta beste startspor. Fredag slet tyskeren med farten og kjørte ikke like godt som vanlig. Først da det gjaldt som mest slo Vettel til under det tredje og siste løpet.

– Vi hadde en siste mulighet på slutten, som viste seg å bli et meget godt løp. Første og andre kvalifiseringsløp var vi ikke fornøyde med. Vi slet med å finne den riktige balansen fra treningene, men vi kom tilbake på en god måte, sa Vettel.

Lørdagens «pole position» var Vettels 33. i karrieren. Det er like mange som formel 1-legendene Alain Prost og Jim Clarke tok i sin tid.

Alonso skuffet

Det spanske hjemmepublikummet måtte skuffet se at Ferrari-stjernen Fernando Alonso sviktet i Valencia. Den tidligere verdensmesteren klarte ikke å kjempe om de beste startplassene. Heller ikke spanjolens lagkamerat, Felipe Massa, sikret en tetplassering. Begge to må nøye seg med å være nummer 11 og 13 fra start i søndagens løp.

Mark Webber ble kun nummer 19. Den svake plasseringen skyldtes mest mekaniske problemer med sin Red Bull-bil. (ANB-NTB-AFP)

Biler til salgs lokalt


De nyeste annonsene:

Annonsere i avis og på nett?

Genève Motor Show

Mye flott under det store motorshowet i Genève.

Se bildene

Chicago Auto Show

Her er bildene fra Chicago Auto Show.404 - Not found

Error message: Got exception when fetching resource: Director returned null object for resource : /api.no/resources/relax/article/57/4370341/