...
Foto: Pressefoto

– Kongsvinger sier meg ingenting

Komiker Dag Sørås må bruke Wikipedia for å gjøre seg kjent med byen han skal opptre i på lørdag.

Simen Næss Hagen
Simen Næss Hagen Profil E-post
Publisert 04.05.2012 kl 16:10 Oppdatert 04.05.2012 kl 19:49

Tips en venn på e-post:De som kjenner Dag Sørås har sett ham som sidekick i det tidligere TV-programmet Showman på TV2, samt at han hadde sin egen humorserie D-Dag på VGTV.

Men han trives best på scena, gjerne foran et lite publikum på en brun pub. Og på den nye puben No.9 i Kongsvinger blir han å se i morgen kveld - for første gang i Kongsvinger.

– Påstandene om dårlig uteliv kjenner jeg meg igjen i fra hjembyen Narvik. Folk klager på at det ikke skjer noe, og når det først skjer noe, så kommer de ikke. Jeg håper nå i det minste at det kommer folk på showet mitt, sier Sørås.

Forholdet hans til Kongsvinger er heller lite, uten at det skal være noe til hinder.

– Jeg må nok bruke lokalavisa og Wikipedia for å lese meg opp. Jeg kjenner til lite av byen, men må finne noe lokalt å kunne prate om, sier Sørås.

– Når jeg hører navnet Kongsvinger så sier det meg ingenting. Jeg kjenner vel til fotballaget da jeg var fotballfan i mine yngre dager, sier komikeren fra Narvik.

Innholdet til lørdagens standup på den nye puben vil bestå av et større samlet materiale uten gamle vitser han har fortalt før. Men dette blir hans siste ordinære show før han går i gang med sitt nye konsept "D-Dag Live" som han skal turnere med utover høsten.

– Vanligvis svirrer jeg rundt og har ikke planlagt så mye før jeg går på scena. Det som er kommet på DVDer og publisert på YouTube er jeg ferdig med. Men nå er materialet klart og ferdig, og jeg har en god ide om hva slags vitser jeg vil gjøre. Og om showet går bra, kommer jeg gjerne tilbake til Kongsvinger igjen med det nye showet mitt, sier Sørås.

På forsiden nå


...

Tatt med 1.134 liter pappvin og 60 liter vodka

En Oslo-kar ble tatt med 1.134 liter vin og 60 liter vodka i Åsnes onsdag kveld.

...

– Ingen grenser for Support Justice

Support Justice er spådd en lysende karriere på travbanen. Eksperter tror hesten kan bli verdens beste om et år eller to.

...

- Pampekravene i IOC passer ikke norsk lynne

- Jeg tror ikke IOC hadde godtatt den kravlista jeg var for, sier Gunnar A Gundersen etter at Høyres stortingsgruppe sa nei til OL i Oslo.

...

«Kan dere hjelpe oss med en 50%-stilling?"

Knights har en solid forsterkning på gaffelen, men trenger hjelp for å få spilleren i arbeid.