Baklengsmålene trillet inn

- Vi har fortsatt tro på at vi kan spille fotball. Men får vi et par slike kamper til, går det nok ut over selvtilliten. | Kamp-referat | Fakta | Børs |

Petter Geisner
Petter Geisner Profil E-post
Publisert 06.06.2004 kl 22:51 Oppdatert 08.06.2004 kl 10:43

Tips en venn på e-post:


...

Omtalte lag og spillere


søndag

06

juni

Bryne - Kongsvinger 5 - 1

1. divisjon 2004 - søndag 6. juni kl 18:00, Bryne Stadion

Det sier Kai Olav Ryen etter et av de styggeste KIL-tapene på lenge.

1-5 er stygge sifre som nok vil få mange til å spekulere i om KIL er i ferd med å miste taket. Men så ille som sifrene tilsier, var det ikke. Fram til 2-0 var det forholdsvis jevnt. Slutten var ille, i løpet av sju minutter ble et «normalt» 0-2 tap plutselig til pinlige 1-5. KIL kom til et biljardbord av en fotballbane og satset friskt med en 3-5-2-formasjon. Sjanser skapte de også. Men da Kjetil Byfuglien brente et straffespark og Bryne litt senere tok ledelsen på et superskudd i vinkelen, var Bryne i gang.

Jevnt veldig lenge

KIL hadde sjanser, men maktet ikke å score.

Kampen var en time gammel da Bryne la på til 2-0, på sitt tredje skudd mellom stengene rundt André Ulla. På det tidspunktet hadde lagene hatt fem sjanser hver.

- Det største problemet vårt er at vi ikke scorer, sier Vegard Skogheim. Avbrutt av den fenomenale snuoperasjonen i Haugesund for to uker siden, har KIL spilt to hjemme- og en bortekamp uten å score mål.

For tamt i boksen

- 1-5 er stygt, men må ikke svartmale situasjonen. Mye var bra. Det jeg savner mest, er tøffhet inne i boksen - både foran eget og motstanderens mål, sier Vegard. Brynes andre mål, den viktigste i km apen rent psykologisk, kom etter en corner. Patrick Holtet reddet først på strek, men på returen fikk Espen Sola tid til å fyre av.

- Vi hadde åtte mann inne i boksen. Da skal han ikke få lov til å skyte sånn, mener Vegard.

Spilte 3-5-2

Foran kampen gjorde han et uvanlig trekk. Han holdt laguttaket hemmelig, han ville ikke gi Bryne noe som helst gratis. KIL gikk til verket i en 3-5-2-formasjon. Det var ikke det at KIL stilte med kun tre mann bak som gjorde at det bar galt av sted. Men - KIL fikk ikke det grepet om midten som ei fem mann sterk rekke burde tilsi.

- Det var litt vrient å finne hverandre. Kanskje burde vi holde oss til 4-3-3. Det systemet kan vi, vi har jo spilt på samme måten i halvannet år nå, mener Kai Olav Ryen.

På forsiden nå


Bergdølmo får sparken med øyeblikkelig virkning

André Bergdølmo er ikke lenger KIL-trener.

...

Betalt spisepause ble ikke fjernet

Eiendomsskatten skulle finansieres med å ta bort betalt spisepause. Fortsatt spiser ansatte i Eidskog kommune matpakka med lønn, mens eiendomsskatten har gått ned.

...

Sprekker med 56 mill. kroner

Nye beregninger viser at en svømmehall i Nes vil koste 156 millioner kroner, hele 56 mill. mer enn kommunestyret har åpnet for.

...

Politikere frykter lokalt mannefall

Ordføreren vil minne både SSB og byråets eier, Finansdepartementet, på at byrået ble opprettet i Kongsvinger som distriktspolitisk virkemiddel.